"Не створи собі кумира" - Дід Панас

"Не створи собі кумира" - Дід Панас

Знаєте, люди мої хороші, сьогодні мені дуже кепсько стало від одного моменту... Внизу багато тексту, хто не хоче в це влазити - не читайте просто. Для мене це болюча тема.

Наскільки я зрозумів, на отому з'їзді "Батьківщини", який висунув Тимошенко кандидатом, був присутній мій давній товариш, людина, яку я звик поважати... людина, яка пройшла Майдан і пройшла війну. Natan Chazin. Кепсько мені не від цього - в нього є свої політичні переконання, хоче бути в Юльчиній команді - нехай буде. Справа в іншому.

Під світлиною, де є й він, було написано, що Юльку буцімто, висували (чи просто були присутні, я так і не второпав), окрім інших, ще й кіборги. Так це чи ні - я не знаю, але склалося враження, що це, виходить, Наха - кіборг. В цьому зв'язку ще одна людина, яка пройшла і Майдан, і війну, людина, яку я звик поважати не менше, позаяк можу на власні очі бачити, що вона робить для армії - Юрий Бирюков, напрямки спитала Натана - чи це його назвали кіборгом, і, якщо так - чому?

Натан, як на мене, цілком відкрито та вичерпно відповів. Він не кіборг, його підрозділ в якомусь фільмі назвали "Небесними кіборгами" - так само, як тепер під світлину з ним якісь юльчині піарники тицьнули "кіборгів" - їм того слова не шкода, їм ефект потрібен... Сподіваюся, що Юрій вже з тим розібрався - принаймні, конфлікту з Натаном з цього питання, здається, не вийшло.

Але натомість туди, в цей тред, прийшли якісь невідомі мені люди, які почали звинувачувати Натана, командира Єврейської сотні Майдану, командира підрозділу аеророзвідки ЗСУ, в тому, що він продався Тимошенці, Путіну, ще якомусь дідькові лисому, я вже не знаю... "Ти продав ідеали, ти забезпечив собі добрий прибуток, ти негідник, ти зрадник" - і все це лише тому, що Натан не підтримує Порошенка...

Так от, я питаю - що це за хуйня? Хто ці люди й чому вони казяться й бризкають слиною? Яка мені різниця, що вони декларують себе, як прихильників Порошенка - нащо Порошенкові, людині витриманій та сильній, такі прихильники? Яке право вони мають "на славу Порошенку" подібним чином поводитися з людиною, яка справами довела свою гідність та свою вірність? Чи це провокатори, які намагаються таким чином зганьбити Порошенка? Чи це просто якісь дурносвисти, в яких замість мозку працює перемикач "за - хороший, проти - поганий"? Я цього не знаю й не розумію. І мені прикро, що такі люди є.

Люди мої хороші. Нам із вами доведеться пережити багато політичних чвар та баталій. Не лише до кінця березня - ще й до осені, бо ще ж парламентські вибори, а вони бодай не важливіші за президентські, ви ж знаєте. Я дуже хочу, аби ви, хто мене читає, хто мене знає, просто не втрачали голови. Категорії "політичні супротивники" та "вороги" - це різні категорії, хоча, буває, ці множини й пересікаються між собою. І робити з людини ворога на рівному місці - це шкідливо, насамперед, для нас самих. Особливо, якщо людина, насправді - своя для України, а не лише до політичної сили, до якої ви схиляєтеся.

Тримайте мізки в робочому стані, дуже вас усіх прошу. А Натана просив би теж трохи подумати: Юлія Володимирівна - це точно не світоч антикорупційної боротьби... і взагалі - не ельфійська королева.

А ще - цікавий момент. Гадаю, зовсім не випадково Тимошенко висунули кандидаткою в той момент, коли Порошенко поїхав до Ізраїлю. Це, як з тими протестувальниками, які ходили на Банкову, щойно Порошенко кудись виїздив. Кіт надворі - миші у танок.

Гадаю, щойно Порошенко переможе, ВАНА скаже, що тепер вона - почесний президент України.

Напередодні згадували загиблих, називали їх імена, дзвін 50 разів дзвонив... Вона не з'явилася, не принцеська то є справа... Сьогодні вона ж виходить на сцену й називає себе "політичним кіборгом"...

Насправді, Вана й тут не перша. Пам'ятаєте, як Саакашвілі проголошував себе "лідером волонтерського руху України"? Вана просто зайшла ще далі по дорозі в дупу...

"Укропа" приватизували: а чого, мовляв, це ж не торгова марка, проста рослина, можна собі забрати.

"Політичний кіборг" - нове привласнення: а чого, просте слово, чи в Порошенка на нього авторське право є?

На що ще з "простих слів" вони понадять? Може, на Небесну сотню? А чого? Гей, піарники, хапайте ідею: кандидат чи кандидатка в президенти імярек - почесний член Небесної сотні...

Курво, чого ж так зло бере? Знаю же, що нічого святого, нічого шляхетного там зроду не валялося, знаю, що зараз таки хтось понадиться, а все одно вибішує...

Дід Панас