“Не так сталося, як гадалося” - Роман Донік

“Не так сталося, як гадалося” - Роман Донік

Перша і єдина прес-конференція Залужного дала зовсім протилежний результат, від того який планувався на Банковій. Судячи з усього, Залужний повинен був отримати весь негатив за майбутні зміни в мобілізаційних і інших законах. Вийшло навпаки. Серйозна та виважена розмова про дуже важливі речі. І чесна. Як є. Без прикрас, без перекладування відповідальності та звинувачень. Війна як вона є з усіма складнощами та викликами. Те що казав Залужний не може подобатися. Але всі відчули чесність і тривожність. І боюся, що результати прессухи зовсім не сподобалися тим хто її планував. А те що головнокомандувач вийшов на прес-конференцію тільки за узгодженням (або по наказу) керівництва країни, сумнівів нема.

 Тому зараз почнеться час «очєшуітєльних історій», в намаганні створити образ зовсім відмінний від того що побачили Українці. Задача наприклад Безуглой - десакралізація військового керівництва. Тому що на час війн, за замовчуванням військове керівництво поза критикою цивільних. Бо тупо не вистачаю знань та інформації на підставі який приймаються рішення.

 Зараза задача посіяти сумніви в компетентності військового керівництва. Кожне рішення військових буде критикуватися та піддаватися сумнівам з боку цивільних. Це погана історія, бо між військовим і політичним керівництвом пів кроки. Потім цей злетівший з гальм потяг буде не зупинити.

 Я все це до чого. Перед тим як впадати в емоції, просто згадайте свої почуття в період 24 лютого по середину березня. Не знаю як у кого, але ми і більшість знайомих не надіялись вижити. Просто йшли щоб загинути не дарма. Просто згадайте.

 Ми досі в стратегічному плані перемагаємо армію росії. "Нєпобедімую і лєгєндарную". При повній нехватці боєприпасів та новітньої зброї. Без свого виробництва ракет та снарядів. Навіть патронів. З дефіцітим Бк, ППО, артсистем, без авіації.

 З цивільною відсотків на 80 армією. З двома третинами офіцерів "піджаків". Мабуть ще більше «цивільних». З мобілізацією, коли армія зріз суспільства.

І за всіма оцінками військових керівників союзників, попри те, що не все завжди йшло як хотілося, ми маємо унікальний і безпрецедентний досвід коли маленька держава не просто не була знищена великою (всі пам'ятають терміни які нам відводили), але й успішно їй протистоїть з мінімумом ресурсів. І має всі шанси на перемогу. Так, влада, та ОП провалили інформаційну компоненту. Повністю. Вони не змогли морально підготувати людей та надати їм впевненість та необхідність готуватися до важкого марафону. Але все одно у держави нема виходу як воювати. Робити висновки, виправляти помилки та воювати. Ми дуже багато вже втратили. Ми пройшли важкий шлях. Кращі сини та доньки України ціною свого життя вигравали час. Ми просто не маємо права от так от взяти і все злити.

 Тримаймо стрій. Буде важко. Але буде ще важче, якщо зіллємося і програємо. Точніше тоді вже нічого не буде. Нас не буде.