"НЕ ЯЙЦЯМИ ЄДИНИМИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"НЕ ЯЙЦЯМИ ЄДИНИМИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Докину у пандан до теми крадіжок на харчах для армії, відбілювати які кинулася вся команда "позитивних блогерів" в стилі "а за вашого Порошенка!"

Увага на фото. Ліворуч бірка з зимових штанів які видавали за президента Порошенка. Бачите? Дата на бірці відповідна. Крім дати там повна інформація про виріб українською мовою з усіма деталями. Ці штани я мав ще до мобілізації у нинішньому році. Але саме їх я маю носити. Чому?

Бо, увага на бірку праворуч. Це бірка зі штанів які мені видали у грудні 2022 року. Що ви бачите на ній? Ні хрена. Те саме на ній побачили виробники одягу, розшифрувати написи вони не змогли.

Який хай здійнявся б, видай за Порошенка на четвертому році президенства щось подібне, я уявити собі боюся. Зеленському пощастило, форму як за Порошенка видавали коли він тільки став президентом. Зате на четвертому році...

Так от. Що таке зимові штани часів Порошенка? Це вітрозахисні штани з цупкої міцної тканини, які вдягаються на другі штани, утеплюючі, з флісу та вологозахисної тканини. Вітрозахисні і утеплюючі штани можна носити окремо, те як утеплюючі штани носять на бойові я бачив на власні очі. Витримують всі навантаження.

Зате зараз штани видали єдині з камуфльованої тканини типу плащовки, утеплені флісом. По-перше в них просто жарко в приміщені. Хлопці їх скидають і носять термобілизну. По-друге, тканина на таких штанах скрипить так, що чути їх метрів за 20 не менше. Для армії штани, ви ж розумієте? Маскування...

Мені не видали бушлат цієї зими, я бушлат уже мав, отримав у квітні коли мобілізовувався. Саме тому маю нормальний теплий якісний виріб часів Порршенка 2017 р. випуску, а не ту муру яку видають зараз. Бушлат часів Порошенка теж був з двох частин, міцна верхня штормовка і тепла піддьовка, яку можна носити як окремо так і зі штормовкою. Замурзався в багнюці в траншеї, повісив штормовку сушитися, і ходиш у піддівці. Зате зараз, чого тільки не побачиш.

От таке зараз видають на фронті. І я не дивуюся. Бо влітку на моїх очах замість літньої форми ЗСУ хлопцям видавали американську форму старого зразка, явно волонтерського походження. Форми для ЗСУ просто не було, хоча за Порошенка як бачимо її виробили стільки, що вистачило мені у 2022 р. Що з формою зимою буде біда, волоньери попереджали ще в липні. І от.

Але про це "позитивні не напишуть". Їм не до того, для них у війну опозиції бути не може.

До речі. Все це не заважає окремим позитивним блогерам ще й збирати кошти на форму для ЗСУ. Сам знаю таких.