"НЕБЕЗПЕЧНІ ЗЕЛЕНІ ЗАБАВКИ" - Георгій Тука

"НЕБЕЗПЕЧНІ ЗЕЛЕНІ ЗАБАВКИ" - Георгій Тука

Я з великим скепсісом ставлюсь до, різного роду, зливних бачків у вигляді Телеграм-каналів. 90% «секретної інформації» та різних «інсайдів» - звичайнісінькі плітки. Проте, іноді, вони повідомляють інформацію, яка відповідає дійсності.
Зараз один з «бачків» повідомив про те, що Зеленський має намір змусити депутатів прийняти «імперативний мандат», погрожуючи розпуском ВРУ.
Нагадаю, що умови розпуску Верховної Ради чітко регламентовані діючим законодавством. Норма «ХОЧУ» не передбачена!
Це було б смішно, якби не досвід: розпуск ВРУ попереднього скликання відбувся в брутальний спосіб під оплески «електорату».
Що заважає Володимир Зеленський зараз зробити те саме? Обгрунтувавши своє рішення тезами про «не такий Парламент», про «они там все сволочи и барыги», Президент з легкістю запише чергову «розмову з Теслою» і оголосить про розпуск Парламенту.
Начебто, малоймовірно? Так. Але, досвід вже є. Підтримка виборців - ще є. Підтримка найближчого оточення сивох-богданів-шефірів - теж є. Чого не вистачає? Бажання!
А, бажання запросто може виникнути в разі втрати контролю над монобільшістю! Одразу після парламентських виборів я радив утворити коаліцію СН-Голос. Саме для того, щоб за рахунок «Голосу» нівелювати ризики розколу СН. Не дослухались - надто самовпевнені були ЗЕлені ватажки.
От тепер і постало питання «імперативного мандату».
Але, тепер Зеленський не має тієї підтримки, яка була у нього 6 місяців тому! Тепер рішення про розпуск ВРУ не буде зустрічено одобрямсом а, навпаки, призведе до консолідації анти-зеленої опозиції і тієї частини СН, яка не сприймає спроби встановлення ЗЕдиктатурки!
p.s. А, попереду ще питання землі, питання «особливого статусу», питання оподаткування...

Георгій Тука