«Недільні роздуми» - Олег Пономар

«Недільні роздуми» - Олег Пономар

Мене часто запитують (іноді зі сарказмом) про ціни на нафту. Гаразд, розберемо це питання та закриємо цю тему.

До московсько-української війни ціна на нафту сягала $117 за бочку. Тому теперішні 60-70 — це у півтора-два рази нижче. Так що все йде за глобальним планом.

Я писав ще у 2014 році, що ціни на нафту та санкції є двома основними механізмами глобального плану протидії Московії. Минуло лише чотири роки і розвідувально-аналітичний інститут SIPRI підтвердив мою правоту. Кілька днів тому SIPRI оприлюднив доповідь, де вказано, що саме санкції та ціни на нафту завдали шкоду Московії (про ЗСУ тут не згадуймо, адже мова йде власне про економічний тиск Заходу). Ось лінк на цю доповідь: https://www.sipri.org/…/global-military-spending-remains-hi…

Чим визначається шкода? Індикаторів є сотні, ось візьмемо два найважливіші:

- минулого року Московія вимушено зменшила військові витрати на 20%;
- припинив своє існування Резервний фонд Московії (колись він сягав $100 мільярдів, зараз він є порожнім).

Я не прогнозував ціни на нафту біля $20 за бочку. Я передбачав 35-40 і вони такими були деякий час. І я не прогнозував такі ціни на роки чи десятиріччя. Усна угода Обами зі шейхами зробила свою справу, але тепер в США вже другий рік інший президент, який дотримується власної політики у цьому питанні і це його право.

Тому вважаю свій прогноз абсолютно коректним.

Як ми з вами зауважили, після промови Бориса Джонсона владу на Московії все частіше стали називати режимом в офіційних документах країн анти-московського альянсу. Звертаю вашу увагу — це не просто інтерв'ю офіційної особи чи щось подібне. Це офіційна заява МЗС України. Величезний плюс до карми панові Клімкіну та його команді.

В Україні рішуче засуджують брутальні напади з боку каральних підрозділів кремлівського режиму на російських громадян, які вийшли на вулиці в рамках глобального мирного протесту #ОнНамНеЦарь.

Затримання і арешт понад 1600 мирних громадян є ще одним свідченням страху режиму та проведення ганебної державної політики з придушення прав людини та основоположних свобод, намагання викорінити будь-яке інакомислення в Росії. Особливо обурює насильство по відношенню до неповнолітніх громадян та молоді.

Україна та наші міжнародні партнери вимагають негайного звільнення незаконно затриманих та забезпечення їхніх прав на мирний протест проти свавілля і несправедливості.

Нехай щастить.
Олег Пономар