"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

Вдячність і розуміння — це те, чого нам постійно не вистачає в усіх сферах.
Що таке патріотизм? Це розуміння того, що земля, на якій я живу дана мені Богом і я повинен піклуватися нею та доглядати її. Якщо я не буду вірний у малому, то як я буду вірний у великому? Якщо я земне не втримаю, то хто довірить мені небесне? Будь хто на цій землі, починаючи від малих дітей, і закінчуючи президентами, не панує над нею, а лише володіє. Україна не наша, а Божа, бо Він — Творець, і Він панує над всім, а ми маємо зберегти те, що нам довірили, та привести нашу землю у перспективу Царства Божого.
Людина створена для радості та насолоди перебування у Божому світлі.
Людині була дана земля для володіння. На цій землі Бог насадив прекрасний сад, який також передав людям. Людина згрішила, але земля все одно залишилася нашим володінням. Ми тут живемо і можемо користуватися всіма матеріальними благами.
Але володіння означає відповідальність. Якщо нам щось довірене, то ми маємо дати відповідь про те, як ми дбали про наше володіння. Хочу підкреслити, ми землею лише володіємо, а не пануємо над нею. Панує над всім Бог, бо Він Творець та Господь, а ми ті, хто може користуватися всім сотвореним без обмежень. Потрібно лише приносити Творцю перші плоди, натомість Він безмежно благословляє нас.
І останнє, насправді Богові нічого від нас не потрібно, а перші плоди, це знак того, що ми розуміємо від Кого приходять нам дари. Хто панує над всім, і до Кого ми всі ідемо.
(Мф. 21.33-42)

Олександр Дедюхін