"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

Ця історія багатьом відома, але, думаю, варто її нагадати саме зараз.
Якщо людина присвятила себе Богові, то Господь використовує на благо навіть її недоліки.
Одного разу дві монахині їхали дорогою у відлюдному місці і в них несподівано закінчився бензин. Оскільки на дорозі не було жодної машини, монахині пішли до ближчої хати і попросили трохи пального щоби доїхати до заправки. Фермер погодився дати їм бензин, але не мав вільної каністри. Зійшлися на тому, що пальне налили у старий нічний горщик. Монахині повернулися до своєї машини і почали виливати пальне у бак.
Цієї миті до них під’їхала інша машина. Чоловік зупинився, опустив вікно і каже: “Прошу пробачення, сестри. Я розумію і поважаю глибину вашої віри, але на цьому машина не поїде”.
Сестри лише знизали плечима і сіли в машину. Автомобіль загарчав, випустив хмарку сивого диму, здригнувся і повільно покотив дорогою.
Ще довго ошелешений чоловік не міг зрушити з місця, роздумуючи над слабкістю власної віри, хворобливою самовпевненістю та поверховістю свого життя.
Наступної неділі він вперше прийшов до церкви, вимовив свої перші молитви, а після богослужіння вперше заговорив із священиком, але це вже початок зовсім іншої історії…
На фото преподобномучениця Марія Парижська (1891 - 1945), Канонізована Вселенськім патріархатом.
Олександр Дедюхін