"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

ПРО МОЖЛИВІСТЬ ВІДВІДУВАТИ ХРАМ ПІД ЧАС МІСЯЧНИХ У ЖІНОК
Коли Ісус був у Капернаумі, серед великої юрби людей, до Нього підійшла жінка, яка 12 років страждала на кровотечу, доторкнулася до краю одягу Його, та зцілилася. Вона порушила закон, згідно якого вважалася нечистою, бо мала сидіти вдома і не торкатися ні до чого, ховатися через свою нечистоту.
Після свого зцілення вона могла нікому не розповідати про свій вчинок, бо людей біля Господа було багато, і вони штовхали та тисли на Нього. Але вона відповідає на запитання Ісуса: «Хто доторкнувся до Мене?». Вона відкриває історію своєї хвороби, тим самим підкреслюючи своє зцілення.
Адам і Єва скуштували заборонений плід і ховалися. Не покаялися у своєму гріху, і підпали під прокляття. Ця жінка теж зробила заборонену річ, але відкрилася, і тим самим укріпилася в своєму благословінні. Важливо не те, що ми робимо, а які наші мотиви, до чого прагне наше серце.
Ми метушимося, ми поспішаємо весь час кудись, не помічаючи того, що навколо відбуваються чудеса, але доступні вони лише для тих, хто щиро прагне доторкнутися Христа.
Ну і ще один висновок.
Сучасниця Христа, доторкнулася до до Нього у так звані «жіночі дні», отримала за це похвалу, і була названа дочкою. Деякі наші сучасники вважають можливим забороняти жінкам в такі дні відвідувати храм. Не треба намагатися бути святішими за Христа, все одно не вийде, хай діти Божі приходять до Нього завжди.
Олександр Дедюхін