"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

Церква ніколи не вітала гадання в будь-який час, тим більше на свята.
Гадання, ворожіння — це гріх, через те, що подібними маніпуляціями людина намагається зазирнути в духовний світ не через розпахнуті ворота Божої благодаті, а чорним ходом, крадькома, за допомогою бісів.
Бог дарував людині абсолютну свободу, в тому числі і свободу зростати духовно і відкривати для себе будь-які таємниці, у тому числі і у пізнанні майбутнього. Але все це має відбуватися в святості та чистоті, через важку працю зростання власної духовності. Якщо коротко сказати, коли ми стаємо єдиними з Богом, для нас відкриваються будь-які таємниці Всюдисущого.
Коли ми прибігаємо до чаклувань, ми крадем знання, які нам не належать, часто ті, котрі нам абсолютно непотрібні та неважливі. І навіть якщо на первий погляд може здаватися, що нічого поганого немає у тому, коли дівчина гадає на свого суженого, намагається зʼясувати хто він, але через те, що це знання здобувається за допомогою бісів (іншого варіанту при гаданнях просто не буває), як правило стаєть так, що всі ці чаклування не допомагають у життю, а навпаки заважають та руйнують стосунки.
Як і кожен гріх, гадання, колдовство, веде до хвороб, неврозів, та навіть смерті. А з цим краще не гратися.