"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

Про неприпустимість «перехрещування»
Народження Христа на землі — це радість неба, про яку співали ангели. Хрещення Христа у водах Йордану - явлення великої благодаті Його на землі. «Явилась благодать Божа, спасительна для всіх людей». Своєю милістю Бог спасає нас через купіль Свого народження, виливаючи на нас Свою благодать Царства Небесного.
Ця благодать в таїнстві таїнство хрещення подається кожній людині. Він Сам сказав: «Хто матиме віру і охреститься, спасений буде» (Мк.16.15). Так сказав Бог, Котрий воплотився, а земні владики хоч не одразу, але намагалися цю благодать привласнити, поставити собі на службу. Особливо цим грішить РПЦ ФСБ, яка навіть після інших православних церков перехрещує. "Один Господь, одна віра, одне хрещення, один Бог і Отець усіх, що Він над усіма, і через усіх, і в усіх. (Еф.4:5,6) — свідчить Писання. А це означає, що перехрещування суперечить Св. Письму, та і здоровому глузду теж.
До речі, Православна Церква України не перехрещиває навіть тих, хто приєднується до неї, після переходу з протестантських конфесій, якщо вони були хрещені в імʼя Отця і Сина і Святого Духа, бо «одне хрещення». Інакше бути не може. Ми не власники благодаті, ми лише свідчимо про неї.
І благодать, і наша країна, і наше життя — все це нам довірене Богом, як Його дітям. Привласнити це — означає стратити, а доглядати і робити кращим для Нього — означає придбати.