"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

В неділю блудного сина Євангеліє нагадує всім нам про можливість повернення, про можливість виправити свої помилки, про можливість повернутися до Бога. Для цього потрібно мати лише дві риси. Людина повинна визнавати свої помилки, та мати рішучість повернутися з покаянням.
В решті решт, праведника від грішника відрізняє одна річ: рішучість. Блудний син зробив невірний вибір, він послухав популістів, та проголосував за неправильний спосіб життя. Забрав все майно, яке він не заробив, бо те майно збирав турботливий батько, і заслуга блудного сина була лише у тому, що він у цього батька народився. Так само як заслуга Зеленського і всіх, хто за нього голосував, лише у тому, що вони народилися в Україні, та мають українське громадянство, а нічого доброго більше не зробили.
До чого призводить те, що блудний син слухав популістів? До того, що він стає жебраком, у далекій країні, і навіть свинячої їжі йому ніхто не дає. Але в блудного сина не забракло рішучості визнати свою помилку, розкаятися, змінити спосіб життя, та повернутися до рідного батька.
В євангельського блудного сина не забракло справжнього смирення та сили визнати свою помилку, та кардинально змінити своє рішення. А чи вистачить рішучості у сучасних блудних дітей, яким випало щастя народитися в Україні, визнати свої помилки, відкинути сатанінську популістичну брехню, та повернутися на вірний шлях розбудови незалежної держави. Або так, або все буде дуже погано. Якщо не буде покаяння, то навіть свинячої їжі їм ніхто не дасть.
А Господь, разом з ангелами, обов'язково зрадіє і скаже: "Ось ці діти Мої, зеленодранці, мертві були, та ожили, пропадали були, та знайшлися".