"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

Коли народився Спаситель, ангели на небі співали: "Слава в вишніх Богу, на землі мир, в людях благовоління", а коли Христос вийшов на проповідь, Він казав: "Не думайте, що Я прийшов принести мир на землю, не мир прийшов я принести, а меч" (Мф. 10.34).
На перший погляд здається дивним, що ангели співають пісню миру, а Ісус на землі говорить про меч та ворожнечу.
Але все стає зрозумілим, коли ми подивимося як Христа зустрічає цей світ. Так, з одного боку ангели співають, мудреці приносять дари, пастухи вклоняються, але Богомладенцю не знаходиться кращого місця, ніж хлів, а потім ще й Ірод цар посилає воїнів з мечами, щоби вбити Ісуса, навіть більше, вбити всіх немовлят, які того часу народилися.
Христос несе справжній мир, але цей світ зустрічає Христа не тільки з розпростертими обіймами, але й з мечем. Світ не сприймає правди Слова Божого і зустрічає Слово Істини зі зброєю. В цьому і є основна різниця між зброєю Божою, та зброєю земною.
Меч слова Божого несе справжній мир, а цей світ не сприймає миру Божого, та дістає свій закривавлений меч.
Іроди у вісі часи за будь-яку ціну намагалися триматися за владу. Просто раніше, вони напряму віддавали накази знищувати немовлят, розпинали Христа, страчували християн. А зараз, сучасні іроди, особливо мілкі та дурні, використовують маніпуляції та брехню заради утримання влади. Сучасні іроди говорять про мир, а насправді продають свій народ агресору, вони стверджують, що "кожен зможе почуватися в безпеці", а насправді ні в що ставлять життя громадян, а тим більше військових, які гинуть через брехню. Сучасні іроди маніпулюють нізменними страстями плєбса, заради сумнівної підтримки, та під лозунгами "какая разніца" намагаються знищити патріотів, волонтерів та просто небайдужих громадян.
І хоча методи та зброя іродів змінюються, наша зброя залишається тією самою. Це зброя Слова Божого, слово Істини та правди. І які б мечі не діставали іроди та антихристи, ми знаємо, що перемога Істини невідворотна. "Слава в вишніх Богу, на землі мир, в людях благовоління!"

Олександр Дедюхін