"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

"Недільна проповідь" - Олександр Дедюхін

Пророк Амос був звичайним пастухом. Більш рутинного та звичайного заняття у давньому Ізраїлі важко і уявити. Але коли Амос почув голос Божій, то став провозвістником Божественної волі. Пророк, в першу чергу, це не той, хто розповідає про майбутнє, а той, хто сповіщає волю Божу. Тому й ми всі, хто займаємось в сучасній Україні своїми звичайними справами, абсолютно точно не просто можемо бути пророками, а маємо бути ними, бо якщо ми не сповістимо Божу правду, то більше це зробити буде нікому.
«Як сповіщати Божу правду?» - спитаєте ви? Та дуже просто. Для цього завжди є можливість. Наприклад, 1 липня має відбутися чергове судилище над Президентом Петром Порошенко. Прийти і підтримати його, вказати на несправедливість суду, є справою виявлення Божої правди.
В книзі пророка Амоса є розповідь про нашестя зеленої сарани, яка летіла знищити всі посіви, та залишити людей голодувати. Амос молиться і сарана відступає, навіть не тому, що народ порозумнішав, та розкаявся у своєму беззаконні, а через молитву та стояння праведника у вірі.
Пройшли тисячі років. Змінилися часи, народи, імперії, та цивілізації, але зелена сарана все також продовжує сунути, щоби знищити все, що нам дорого. Наше завдання залишається також таким самим: не допустити того, щоби мєрзка сарана знищила те, над чим ми так наполегливо працювали.

Олександр Дедюхін