«Неділя. Кілька ремарок» - Олег Пономар

«Неділя. Кілька ремарок» - Олег Пономар

Безперечно, всі сьогодні говорять про #RussiaGate. Кому оголосять звинувачення у понеділок? Чи будуть арешти? Конверт до понеділка запечатано, та в медіа зі вчора вже гуляють різні версії. Я ж дотримуюсь свого прогнозу ще з травня місяця — Флінн, Манафорт, Кушнер. Теж зауважу, що свою саттю-прогноз у травні я написав лише через тиждень після призначення на посаду спецпрокурора Мюллера, тобто коли Мюллер тільки сортував порожні папки на поличках та розставляв світлини свої рідних у новому кабінеті.

Щодо візиту спецпредставника Держдепартаменту США, Курта Волкера, до Києва. Жодних сенсацій. Як я й казав після його перемовин зі Сурковим у Белграді, до кінця року Рада Безпеки ООН може підготувати резолюцію про миротворців на Донбасі.

Сьогодні почався дуже важливий візит прем'єр-міністра України, Володимира Гройсмана, до Канади. На порядку денному — активізація торгівлі між нашими країнами.

Трохи «Вітрини»: Україна отримає від Евросоюзу майже €90 мільйонів на уніфікацію законодавства з ЕС та реформу правосуддя; ЕБРР допоможе Україні реформувати реєстрацію ліків; Fitch підтвердило рейтинг України зі стабільним прогнозом.

Трохи «Військового тигра»: спільні навчання морпіхів США, спецсил СБУ, інших українських спецпідрозділів, пройдуть наступного тижня на базі ЦСО "А" на Київщині.

Хорошого святкового дня.

Олег Пономар