"Неділя, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Неділя, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
У Гаазі з нагоди Дня Незалежності України поруч з нідерландським прапором вивісили український прапор на будівлі Міністерства оборони Нідерландів
*
Віцепрезидентка США Камала Гарріс у суботу з нагоди Дня Незалежності України заявила, що Сполучені Штати й надалі будуть підтримувати Україну в її боротьбі за свободу.
Про це вона написала у соцмережі Х.
Гарріс наголосила, що у День Незалежності України США єдині з українським народом, який мужньо захищає щодня незалежність, суверенітет і свободу.
«Ми і надалі будемо підтримувати Україну в її боротьбі за свободу проти російської агресії», – йдеться у дописі віцепрезидентки.
Раніше низка лідерів європейських країн привітали Україну зі святом, зокрема генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, голова Європейської ради Шарль Мішель, високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель та інші.
*
Написи та скандування аудиторії в DNC були присвячені Америці. У RNC це було шоу Трампа.
Атмосфера DNC і RNC, включаючи дизайн сцен і вивіски, які тримали глядачі, підкреслювала пріоритети кожної сторони.
*
Марк Кубан бачить нову Демократичну партію під керівництвом Камали Гарріс
Марк Кубан сказав Business Insider, що йому потрібен відкритий кандидат, який не буде «ідеологом». DNC показав, що Камала Гарріс відповідає вимогам.
*
*
Державний секретар США Ентоні Блінкен у суботу привітав український народ із Днем Незалежності та запевнив у подальшій підтримці України з боку Вашингтону
*
Високопоставлений американський генерал прибув до Близького Сходу для обговорення загрози Ірану
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Чарльз Браун зустрінеться та обговорить з військовими країн близькосхідного регіону шляхи запобігання ескалації конфлікту між Іраном та Ізраїлем
*
У неділю в Єгипті розпочинаються переговори про припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС
Попередньо, у суботу в Каїрі відбулася робоча зустріч глав розвідслужб США та Єгипту, а також МЗС Катару
*
Пентагон передасть 24 бронемашини місії із забезпечення безпеки на Гаїті
Машини будуть використані кенійськими підрозділами, які здійснюють міжнародну місію з безпеки
*
США заявили про ліквідацію високопоставленого лідера бойовиків у Сирії
Очолюване ним терористичне угруповання пов'язане з «Аль-Кайдою»
*
У США попереджають про санкції за відкриття філій російських банків в інших країнах
*
Мер Нью-Йорка Ерік Адамс підняв український прапор на Мангеттені й привітав українців з Днем Незалежності
*
Anthropic каже, що він ближче до підтримки каліфорнійського законопроекту про штучний інтелект після того, як законодавці внесли деякі виправлення. Ось що змінилося.
Anthropic каже, що переваги каліфорнійського законопроекту про штучний інтелект тепер «переважують його витрати». Але це все одно викликає певні побоювання.
*
Мужній спротив України російській агресії нагадує всьому світові про важливість й витривалість демократії.
Про це заявив премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо з нагоди Дня Незалежності України.
“Боротьба України нагадує нам, що демократія - достатньо важлива, аби за неї боротися й достатньо сильна, аби взяти гору. Відзначаючи День Незалежності України, Канада непорушно підтримує українських друзів”, - сказав Трюдо.
Він наголосив, що “історію України ніколи не вдасться переписати”. “Її ідентичність - не стерти, а дух українського народу неможливо зламати й ніколи не буде зламано”, - зазначив премʼєр-міністр.
Трюдо нагадав, що Канада була першою Західною країною, яка визнала незалежність України у 1991-му році. “Ми визнали тоді те, що підтверджуємо сьогодні - що демократія, свобода й верховенство права мають дотримуватися. Що деспоти, які намагаються перемалювати кордону не можуть взяти гору. Що українці - й лише вони - мають право визначати власне майбутнє”, - зауважив він.
За словами премʼєр-міністра, канадці вбачають власний національний символ - кленовий лист - втіленням надії, відваги та відстоювання того, у що вірять. “Багато в чому українці борються за ті самі цінності, які втілює кленовий лист. Тому Канада була і завжди буде другом і партнером України”, - підсумував він.
Своєю чергою канадські міністри закордонних справ, міжнародної торгівлі, міжнародного розвитку, оборони та імміграції виступили зі спільною заявою, приуроченою до Дня Незалежності України.
“Щодня пересічні українці: працівники служб швидкого реагування, громадські лідери, волонтери й члени Збройних сил України - надихають людей по всьому світу, в тому числі канадців, підтримка якими свободи й незалежності України залишається непохитною. Дух українського народу, його багату культуру та ідентичність неможливо стерти”, - йдеться у заяві.
Міністри підкреслили, що вірять у майбутнє України в НАТО та підтримуть "зусилля України з втілення справедливого й тривалого миру”.
У заяві наголошується, що Канада “залишатиметься непохитною у своїй підтримці оборони України, її відновлення та реконструкції”. “У цей святковий день й завжди ми - солідарні із Україною”, - зазначається у заяві.
Після початку повномасштабного російського вторгнення, Канада вже надала Україні різноманітної фінансової, гуманітарної, військової та іншої допомоги на понад 10 млрд дол. США.
*
Найбільша опозиційна Консервативна партія Канади обіцяє Україні продовження військової допомоги та забезпечення інших потреб для перемоги
*
Прем’єр Британії привітав українців із Днем Незалежності, пообіцяв підтримку «сьогодні і завжди»
Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер привітав українців із 33-ю річницею Незалежності.
Про це повідомляє The Independence.
«Моє послання до всіх українців, чи то на лінії фронту, чи тут, у вашій другій домівці у Великій Британії, є абсолютно чітким: ми з вами - сьогодні і завжди. Це те, що я сказав Президенту Зеленському, коли він сидів за столом Кабінету Міністрів, де я, від імені британського народу, наголосив, що за Україною стоїть не лише британський уряд - це всі ми. Ми будемо з вами стільки, скільки буде потрібно. Слава Україні!» - заявив Стармер.
Також із Днем Незалежності Україну привітало Міністерство оборони Великої Британії. У відомстві заявили, що 33-річний ювілей «став можливістю для людей по всій Британії і в усьому світі вшанувати силу, стійкість і самобутність українського народу». Міністерство закликало людей ділитися відео у соціальних мережах, на яких вони плескають, грають музику, співають або дзвонять у дзвони, використовуючи хештег #MakeNoiseForUkraine в суботу.
Міністр оборони Джон Хілі також окремо долучився до привітань: «У День незалежності ми вітаємо безстрашну рішучість українського народу. Вони борються за свободи, які ми ніколи не повинні сприймати як належне. Україна не має сильнішого друга, ніж Велика Британія, і ми будемо стояти з нею стільки, скільки буде потрібно. Британія об'єднана заради України».
Очільник Штабу оборони Великої Британії адмірал Тоні Радакін сказав: «Я висловлюю своє захоплення чоловікам і жінкам Збройних сил України за героїчну рішучість, з якою вони захищають свою країну. Їх ініціативність, наполегливість і майстерність є прикладом для Збройних сил Великої Британії, а ясність їхньої мети надихає волелюбні народи в усьому світі».
Уряд Британії підтвердив, що понад 45 000 українських призовників пройшли підготовку на британській землі з початку повномасштабної війни в межах міжнародних заходів під назвою Operation Interflex.
*
Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер наступного тижня відвідає канцлера Німеччини Олафа Шольца в Берліні в межах свого першого двостороннього візиту після вступу на посаду.
Про це в п’ятницю, 22 серпня, оголосив речник німецького уряду Штеффен Гебештрайт.
Шольц прийме Стармера "з військовими почестями" в межах його першого візиту до Німеччини в середу, 28 серпня, йдеться в повідомленні.
"Очікується, що їхні переговори будуть зосереджені на двосторонніх та зовнішньополітичних темах, а також питаннях європейської та економічної політики", – анонсував речник уряду ФРН.
Цей візит стане першим двостороннім візитом Стармера після того, як його Лейбористська партія переконливо перемогла на дострокових виборах у Британії на початку липня.
Його міністр закордонних справ Девід Леммі також здійснив перший двосторонній візит до Берліна через два дні після перемоги лейбористів на виборах та закликав до перезавантаження відносин Лондона з європейськими союзниками.
Уряд Стармера виключив повернення Великої Британії до Європейського Союзу, але хоче укласти з ЄС пакт про безпеку і поліпшити умови двосторонньої торгівлі.
*
Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте вважає нечесною позицію, що розв'язана Росією війна означає обмеження військових дій лише українською територією
*
Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте вважає, що союзники по НАТО мають бути готовими обговорювати «хоробрі ідеї» і шукати креативні рішення у питанні спільного ракетного захисту повітряного простору над Україною
*
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Президент Польщі Анджей Дуда в Києві обговорили питання підтримки України на шляху вступу до Європейського Союзу та НАТО
*
Анджей Дуда про Курську операцію: Росія має усвідомлювати ціну агресії
*
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто висловив думку, що Єврокомісія навмисно намагається завадити нормальному енергопостачанню Угорщини й Словаччини, не втручаючись у питання зупинки транзиту нафти “Лукойл”
*
6 мирних жителів стали жертвами обстрілів у Донецькій області
*
Україна атакувала аеропорт Білгорода
*
У День Незалежності України Дніпро передало ЗСУ 33 квадроцикли та 200 дронів
*
На Дніпропетровщині мережа магазинів побутової техніки та електроніки придбала для військових 10 автівок, їх уже передали у військові підрозділи
*
Протягом доби піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій знешкодили 287 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 13 авіаційних бомб
*
Внаслідок нічного ракетного обстрілу у Харкові загорівся приватний будинок, по допомогу звернулися двоє постраждалих
*
Росіяни завдали ракетних ударів по Харкову та Чугуєву, серед постраждалих дитина 4 років
*
Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекелманс взяв участь у майстер-класі з виробництва дронів для України благодійного фонду DroneAid
*
Ворог продовжує накривати вогнем Сумщину, протягом дня сталися 74 обстріли
*
Внаслідок ворожого авіаційно-ракетного удару по приватному сектору Сум поранено сім людей, двоє - у важкому стані
*
На фронті відбулося 199 бойових зіткнень, на Покровському напрямку Сили оборони відбили 41 ворожу атаку
*
Російська армія вдарила по Нікополю і чотирьох громадам з артилерії та безпілотників, внаслідок чого пошкоджені амбулаторія, газогін, лінія електропередач
*
ЄС вперше обговорить відправку військових інструкторів до України
Міністри наступного тижня обговорять всі переваги та недоліки такої ініціативи
*
США пропонують військову допомогу Україні, щоб ЗСУ краще закріпилися у Курській області — WP
За словами джерел, обговорюються поставки бронемашин та інших видів озброєння, які можуть допомогти “окопатися та оборонятися”
*
У неділю, 25 серпня, графіки погодинних відключень світла не застосовуватимуться
*
Українські металурги у 2024 році планують збільшити виплавку сталі на 1 млн т – до 7,2 млн т.
*
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом із Прем’єр-міністеркою Литви Інгрідою Шимоніте у Києві відвідали дитячу лікарню «Охматдит», по якій Росія завдала удару ракетою Х-101
*
У новому навчальному році працюватимуть 17 закладів професійно-технічної освіти, 12 вишів та 32 заклади фахової передвищої освіти із Донеччини. Майже всі вони релоковані в інші регіони
*
На Софійській площі Києва проходить виставка безпілотного озброєння та роботизованої техніки
*
Працівники підрозділів аналізу інформації та управління ризиками Бюро економічної безпеки з початку поточного року упередили розтрату 9,8 млрд грн бюджетних коштів
*
Павла Дурова затримано в Парижі. Йому загрожує 20 років ув'язнення
Засновника Telegram Павла Дурова затримали в аеропорту Ле Бурже в Парижі, повідомив французький телеканал TF1.
Співробітники жандармерії повітряного транспорту Франції затримали Дурова одразу після того, як він спустився з трапу приватного літака, який прилетів із Азербайджану.
На Дурова, який створив месенджер із аудиторією в 900 мільйонів осіб, видано ордер національним управлінням судової поліції Франції. Його взяли під варту.
Правоохоронні органи мають намір домагатися визнання Дурова співучасником тяжких злочинів, таких як обіг наркотиків, поширення дитячої порнографії та шахрайство, оскільки Telegram не співпрацював із силовиками та не проводив модерацію на своїй платформі. Дурову загрожує 20 років ув'язнення.
Дуров, статки якого оцінюються в $15 млрд, був заарештований як громадянин Франції, паспорт якої він отримав у 2021 році. Він знав, що у Франції він небажана особа, стверджує джерело TF1. Саме тому Дуров вважав за краще перебувати ОАЕ, в країнах колишнього СРСР та Південної Америки, а Європою подорожував мало, уникаючи країн, де працює Telegram.
За словами джерела TF1, Дурова «точно» буде заарештовано. "На своїй платформі він допустив скоєння незліченних правопорушень і злочинів, не роблячи нічого, щоб це модерувати або співпрацювати [з правоохоронними органами]", - сказало джерело.
Французькі спецслужби хочуть отримати доступ до зашифрованого листування в Telegram. «Telegram – це вулик кримінального контенту. Крім тероризму, найнебезпечніші злочинці використовують Telegram для обміну дитячим порно-контентом», — заявив один із слідчих.
Дуров, також засновник соціальної мережі ВКонтакте, залишив Росію в 2014 році після того, як відмовився ділитися даними користувачів з російськими спецслужбами.
*
У Держдумі запропонували домагатися звільнення Павла Дурова
Віце-спікер Держдуми Владислав Даванков повідомив, що направив звернення до глави МЗС Сергія Лаврова із закликом домагатися звільнення засновника Telegram Павла Дурова, якого увечері в суботу затримали у паризькому аеропорту Ле Бурже.
«Його арешт може мати під собою політичні підстави та бути інструментом для отримання доступу до особистої інформації користувачів Telegram. Цього допустити не можна», – написав Даванков.
Дурова було затримано відразу після того, як спустився з трапу приватного літака, який прилетів до Франції з Азербайджану. Йому загрожує 20 років в'язниці за звинуваченнями у причетності до тероризму, торгівлі наркотиками та інших тяжких злочинів. Французькі правоохоронці звинувачують Дурова у зв'язку з тим, що меседжер відмовився співпрацювати з владою та не запустив систему модерації. За даними BFMTV, ордер на арешт Дурова було видано за кілька хвилин до його приземлення.
Посольство РФ у Франції намагається прояснити ситуацію навколо Дурова, заявили в МЗС РФ.
*
У тимчасово окупованому Луганську руйнується міст через р. Лугань, іще три визнані аварійними
*
У центрі Казані ввечері в суботу спалахнула будівля гарнізонного військового суду
*
У базі федерального розшуку МВС РФ у суботу з’явилося ім’я Іллі Шуманова, генерального директора організації Transparency International Russia, яка займається дослідженням корупції
*
«Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за ножовий теракт у німецькому Золінгені
Свідок повідомив, що нападник, якого досі не затримано, під час атаки, ймовірно, кричав «Аллаху Акбар»
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім