"Неділя, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Неділя, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
Гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале сподівається, що Організація Об’єднаних Націй надаватиме необхідну допомогу українцям, доки триває російське вторгнення, проте світова спільнота виділяє для цього дедалі менше ресурсів
*
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець під час зустрічі з міністром закордонних справ Французької Республіки Жаном-Ноелем Барро обговорив злочини Росії проти українських дітей
*
Армія Ізраїлю надала відео із Сінваром, зняте за кілька годин до атаки 7 жовтня
На відео: лідер ХАМАС та його родина готуються до тривалого перебування у бункері
*
Нетаньягу - про атаку дронів на його резиденцію: Це не завадить нашій справедливій війні
Прем’єр-міністр Ізраїлю прокоментував атаку запущених з Лівану безпілотників, один з яких був націлений на його резиденцію
*
ЦАХАЛ знищив кілька тунелів «Хезболли» на півдні Лівану - знадобилося 100 тонн вибухівки
Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що тунель на півдні Лівану, який належав елітним силам «Радван» угрупування «Хезболли», нещодавно був зруйнований інженерно-саперним підрозділом
*
Гарріс та Трамп намагаються привернути увагу виборців, які голосують достроково.
До президентських виборів 5 листопада залишається трохи більше 2-х тижнів
У суботу демократ Камала Гарріс та республіканець Дональд Трамп вийшли на передвиборчу фінішну пряму, відстоюючи свої позиції перед тими виборцями від Джорджії до Пенсільванії, які вже почали голосувати на президентських виборах у США.
Гарріс і Трамп практично зрівнялися в найбільш конкурентних штатах, а багато американців уже голосують достроково поштою або особисто. До виборів 5 листопада залишається лише 17 днів.
У суботу Гарріс зібрала прихильників на заході щодо залучення голосів у Детройті, штат Мічиган, у перший день дострокового голосування, разом із уродженкою Детройта, реп-виконавицею Ліззо. Наступною зупинкою Гарріс стала Атланта, штат Джорджія, де вона провела мітинг разом з іншою музичною іконою, поп-співаком Ашером.
Колишній президент Трамп проводить у суботу мітинг у місті Латробі, штат Пенсільванія. Обидва кандидати на пост президента провели п'ятницю в Мічигані, де обмінялися шпильками з приводу своєї придатності до роботи. 78-річний Трамп відкинув звинувачення Гарріс у тому, що його виснажили темпи останніх днів кампанії. У неділю Гарріс виповнюється 60 років.
Трамп також заявив, що не скасовував жодних передвиборчих подій зі своєю участю. За словами організаторів, захід Національної стрілецької асоціації Америки 22 жовтня в Савані, штат Джорджія, який він планував відвідати, був скасований стороною, що приймає.
"Я навіть не втомився", - сказав Трамп.
Трамп відкинув заклики Гарріс оприлюднити дані про його здоров'я і сказав, що їй слід пройти тест на когнітивні здібності.
Кілька штатів, що «вагаються», де сильною підтримкою користуються обидва кандидати в президенти, швидше за все, вирішать результат виборів.
*
Гарріс і Трамп проводять кампанії в Мічігані, що коливається.
У цьому штаті рейтинги обох кандидатів практично зрівнялися
*
Демократи націлюються на виборців «Swiftie» під час повернення The Eras Tour: «Ми не сприймаємо голосування як належне»
DNC запустив свою нову кампанію «Я буду голосувати», коли Тейлор Свіфт розпочала останній етап свого туру Eras Tour по США на стадіоні Hard Rock у Маямі.
*
Сенатори-демократи розбивають своїх опонентів від Республіканської партії в грошовій гонці. Вони все ще можуть втратити більшість.
Незалежно від того, скільки грошей зібрали кандидати від Демократичної партії в Сенат, вони все одно стикаються з важкою боротьбою, здебільшого через несприятливу карту.
*
Венчурний капітал воює через вибори. Ось дані, щоб підтвердити це.
Дані Федеральної виборчої комісії показують, як працівники компаній венчурного капіталу роблять пожертви на політичні кампанії на цих виборах.
*
Сільські жителі Північної Кароліни є ключовими для шансів Трампа на виборах у колишньому штаті. Ураган Хелен перевернув їхні життя.
Північна Кароліна є критичним полем битви для колишнього президента Дональда Трампа, але зусилля з відновлення можуть зірвати голосування.
*
Меланія Трамп здебільшого була відсутня в кампанії Дональда Трампа, лише епізодично з’являючись на публіці
*
За даними Arkham Intelligence, чотири облікові записи Polymarket, які, як видається, пов’язані, зробили ставку на 30 мільйонів доларів на те, що Трамп виграє вибори.
*
Останній випуск судді Трампа від 6 січня. Докази були сильно відредаговані. Ось що було включено.
Розкриття документів сталося після того, як Дональд Трамп зазнав невдачі в останній спробі відкласти випуск до закінчення президентських виборів.
Оприлюднено більше доказів прокуратури у справі про втручання у вибори проти Дональда Трампа. Кевін Діч/Гетті
Федеральний суддя оприлюднив додаткові докази проти Дональда Трампа у справі про втручання у вибори.
Звільнення сталося після того, як спецпрокурор Джек Сміт подав раніше закриту заяву з новими доказами проти Трампа.
Трамп намагався відкласти оприлюднення п'ятничних судових документів до закінчення президентських виборів 2024 року.
У п'ятницю федеральний суддя оприлюднив понад 1800 сторінок документів, пов'язаних із справою про втручання у вибори проти Дональда Трампа, але в колекції записів і стенограм було мало нової інформації.
Суддя окружного суду США Таня Чуткан схвалила оприлюднення документів незважаючи на заперечення адвокатів Трампа. Ця колекція пов’язана зі 165-сторінковим клопотанням спеціального прокурора Джека Сміта, яке містило низку нових доказів проти Трампа у справі.
Документи, оприлюднені в п'ятницю, є додатком до раніше незапечатаної заяви, в якій Сміт і його команда стверджували, що Трамп не захищений від кримінальних звинувачень, пов'язаних з його спробами скасувати результати виборів 2020 року. Довгий додаток містить сильно відредаговані записи, які раніше були загальнодоступними.
Частини сумнозвісної телефонної розмови Трампа з держсекретарем Джорджії Бредом Раффенспергером відредаговано. Сотні сторінок були повністю приховані, залишивши видимою лише «ЗАПЕЧАТОЖЕНО» великими літерами та іншу поверхневу інформацію.
У четвер адвокати Трампа подали клопотання про спробу відкласти випуск додатка до 14 листопада — через дев’ять днів після президентських виборів 2024 року, але Чаткан відхилив ці аргументи.
Трамп не визнав себе винним за чотирма висунутими йому федеральними звинуваченнями у цій справі.
Речник передвиборчої кампанії Трампа Стівен Ченг заявив Business Insider, що справу, яку він назвав «неконституційним полюванням на відьом», слід припинити.
«Радикальні демократи налаштовані на втручання у президентські вибори від імені Лінь Камали Гарріс», — йдеться в заяві Чеунга. «Залишилося трохи більше двох тижнів до дня виборів, президент Трамп домінує в цій гонці, а божевільні ліберали по всій глибинній державі шаленіють».
Колишній юридичний радник Трампа Джон Істмен AP Photo/Susan Walsh
Докази, опубліковані в п’ятницю, включали більш детальний проєкт раніше оприлюдненої записки Джона Істмена від 6 січня, в якій тодішній адвокат Трампа виклав свій план гри щодо скасування виборів 2020 року.
Істман називає це якось «Війна, яка грає в альтернативи».
У шестисторінковому меморандумі міститься перелік «незаконних дій представників виборчих органів» у таких штатах, як Джорджія, Пенсільванія, Вісконсін, Мічиган, Арізона та Невада.
Така поведінка виправдовує відмову Пенса від пробайденівських виборців із цих штатів, написав Істман.
Двосторінковий проєкт того самого меморандуму, який не включав розбивку по штатах, був раніше оприлюднений CNN у 2021 році.
Колишній віцепрезидент Майк Пенс
Найяскравіші моменти з книги Майка Пенса
Нещодавно розпечатані докази прокурорів проти Трампа включають щонайменше 18 фотокопійованих сторінок із мемуарів Майка Пенса «Так допоможи мені, Боже», в яких колишній віцепрезидент описує, як Трамп намагався змусити його заблокувати сертифікацію перемоги президента Джо Байдена на виборах 2020 року.
Сторінки з книги Пенса, включені в додаток, містять уривки, виділені жовтим кольором.
«Я сказав йому, як я говорив йому багато разів раніше, що я не вірю, що маю повноваження згідно з Конституцією приймати чи відхиляти голоси. Він просто продовжував приходити», — йдеться в одній із виділених частин.
Книга Пенса вперше була опублікована у 2022 році.
Расті Бауерс
Колишній спікер Палати представників Арізони Расті Бауерс.
Расті Бауерс каже, що він поклав трубку Трампу
Документи також включають сильно відредаговану стенограму інтерв’ю Комітету 6 січня з Расті Бауерсом, у якому тодішній спікер Палати представників Аризони описав, як поклав слухавку Трампу після того, як відхилив його прохання ігнорувати виборців Байдена в штаті та призначити натомість виборців для Трампа.
«Це саме те, що я зробив», — сказав Бауерс члену комітету Адаму Шиффу під час інтерв’ю 19 червня 2022 року. "Я відключив нас. Я поклав йому трубку".
Новина про телефонну розмову вперше була оприлюднена під час телевізійних слухань комітету, невдовзі після інтерв’ю, хоча подробиці раптового припинення розмови Бауера на той момент не повідомлялися.
Трамп 6 січня
Президент США Дональд Трамп прибуває, щоб виступити перед прихильниками з The Ellipse біля Білого дому 6 січня 2021 року.
Промова Трампа 6 січня
Команда Сміта також включила стенограму ФБР сумнозвісної промови Трампа 6 січня. Слова тодішнього президента були в центрі його імпічменту після Капітолійського бунту.
Трамп і його прихильники довго трималися за його заяву про те, що протестувальники «пройдуть маршем до будівлі Капітолію, щоб мирно та патріотично зробити так, щоб ваші голоси були почуті».
Трамп провів більшу частину виступу, тиснучи на Пенса та «слабких» республіканців — багатьох із яких він називав поіменно — щоб вони не засвідчували результати перед ними.
Комітет Палати представників 6 січня виявив докази того, що Трамп обіцяв приєднатися до протестувальників під час свого виступу. Однак обіцянку було рекламовано й ніколи не було включено до підготовленої письмової промови. Тодішній президент так і не приєднався до протесту.
Бунтівники затримали сертифікацію перемоги Байдена, яка була завершена лише вранці 7 січня.
Адвокати і кампанія Трампа не відразу відповіли на прохання прокоментувати Business Insider.
Трамп зображений на екрані під час слухань, присвячених бунту в Капітолії 6 січня.
Команда Сміта включила сотні твітів, які Трамп опублікував у своєму особистому обліковому записі або ретвітнув на платформі, яка тоді називалася Twitter.
Повідомлення почалися невдовзі після дня виборів 2020 року і продовжувалися до бунту в Капітолії 6 січня 2021 року.
Серед включених твітів є відоме запрошення Трампа від грудня 2020 року для своїх прихильників прийти до округу Колумбія на акцію протесту 6 січня, пообіцявши, що вона «буде дикою!»
В іншому твіті від 6 січня Трамп сказав: «У Майка Пенса не вистачило сміливості», після того, як віцепрезидент дав зрозуміти, що підтвердить перемогу Байдена.
Після цього Пенс заявив, що боявся за своє життя під час заворушень і що Трамп ніколи не перевіряв його самопочуття.
Через два дні після заворушень Трампу назавжди заборонили доступ до Twitter. Ілон Маск зняв заборону в листопаді 2022 року, невдовзі після того, як він купив Twitter, тепер перейменований на X.
Це не перше розслідування спеціального прокурора, яке аналізує твіти Трампа. Спеціальний прокурор Роберт Мюллер неодноразово цитував твіти Трампа у своєму звіті про втручання Росії у вибори 2016 року та про те, чи перешкоджав тодішній президент розслідуванню.
Команда Сміта та Twitter вели тривалу судову боротьбу щодо ордера на обшук, пов’язаного з інформацією про обліковий запис Трампа, яка спочатку була прихована від громадськості.
Раніше цього місяця Верховний суд відмовився розглядати скаргу X.
18 жовтня 2024 р.: цю історію оновлено, щоб включити більше інформації з оприлюднених доказів.
*
Який день на парковках 2 продуктових магазинів у Пенсільванії розповідає про вибори
Виборці більше за все говорили про інфляцію. Їх коментарі показали, що вартість повсякденних речей може вирішити вибори.
*
Трамп скаржиться на те, що Камала Гарріс використала докази Джека Сміта в рекламі
Суддя Таня Чуткан у четвер відхилила прохання адвокатів Трампа відкласти оприлюднення додаткових доказів у справі про втручання у вибори 2020 року
*
Марк Кьюбан буде проводити кампанію за Камалу Гарріс у 3 ключових штатах
Мільярдер Марк Кьюбан виступить від імені Камали Гарріс у трьох штатах, що змінюються протягом чотирьох днів.
*
США оголосили винагороду за інформацію про співробітників проєкту «Рибар»
Держдепартамент заявив, що учасники проєкту брали участь в операціях впливу на виборчий процес у США
*
Куба на кілька годин залишилася без електрики після вимкнення головної електростанції острова
У Держдепартаменті США заявили, що стежать за гуманітарними наслідками інциденту
*
Мінфін США: дефіцит бюджету країни збільшився до 1,8 трильйона доларів
Це третій за величиною показник за всю історію національної статистики
*
Космічні сили США оголосили, що компанія SpaceX отримала контракт на суму 733,6 мільйона доларів для запуску у космос дев’яти місій, пов’язаних із нацбезпекою країни
*
Канада надасть Україні військову допомогу на 47 млн доларів
*
Канада засудила агресивну ядерну риторику Росії
Безрозсудна ядерна риторика Росії не відповідає статусу постійного члена Ради Безпеки ООН
*
Міністр оборони Сполученого королівства підписав нову оборонну угоду з Естонією, підкресливши ключові зобов'язання в рамках НАТО
*
Британія не планує вибачатися за історичну роль у работоргівлі
На саміті країн Співдружності подібний символічний крок з боку короля не відбудеться.
*
"Може зашкодити відносинам з Європою": Британія застерегла Китай від постачання зброї РФ
*
Британія з Сінгапуром налагоджують виробництво 120-мм самохідних мінометних систем - 120-мм самохідна мінометна система GDAMS на базі автомобіля Supacat
*
Посол США розкритикував уряд Швейцарії за неповне запровадження санкцій проти Росії
Американський посол у нейтральній альпійській країні заявив місцевим медіа, що для російських олігархів утворилася «лазівка» для обходу санкцій
*
Вивезених до Албанії мігрантів за рішенням суду повернули в Італію
Корабель берегової охорони з 12 мігрантами, яких нещодавно з Італії переправили до Албанії, повернувся назад після рішення суду
*
Міністри оборони країн G7 підтримали «незворотній шлях» України до членства в НАТО
Глави оборонних відомств «Великої сімки» підтвердили також наміри своїх країн продовжувати надавати допомогу Україні
*
Міністр оборони Рустем Умєров під час засіданні G7 на рівні міністрів оборони в Неаполі запропонував партнерам інвестувати в український оборонно-промисловий комплекс
*
Глава МЗС Франції: Париж готовий обговорювати прийом України до НАТО
Глава французького зовнішньополітичного відомства зустрівся у Києві зі своїм українським колегою Андрієм Сибігою
*
Le Monde - США, ймовірно, вже не мають принципових заперечень проти запрошення України до НАТО
Байден може почати процес підготовки запрошення вже у перехідний період, якщо на виборах переможе Гарріс
*
Україна і Німеччина підписали угоду про негайні дії з посилення системи протиповітряної оборони України
*
Міністр оборони України Рустем Умєров під час засідання міністрів оборони країн G7 в Неаполі провів зустріч з міністром оборони Італії Гвідо Крозетто
*
Україна і Фінляндія створили коаліцію цивільного захисту для розбудови системи сучасних укриттів
*
Стефанішина: вступ України в НАТО без окупованих територій не обговорюється
Членство України в НАТО стане можливим лише після закінчення війни, але запрошення до блоку може змінити ситуацію, зазначила вона
*
Швейцарія приєдналася до європейської ініціативи щодо зміцнення ППО
Критики цього рішення вважають, що участь у проєкті суперечить швейцарській традиції нейтралітету
*
Очільник розвідки Німеччини: Ми в прямому конфлікті з Росією
*
Унаслідок авіаудару, якого війська РФ завдали сьогодні по Запоріжжю, поранень зазнали десятеро людей, серед них двоє дітей
*
Жителі Куп'янська евакуюються через загрозу російського наступу
Масову евакуацію також було оголошено в місті Покровськ
*
Цієї ночі на території Києва та на підступах до столиці Сили оборони знешкодили приблизно десяток ударних дронів, запущених російськими агресорами
*
Унаслідок ракетного удару військ РФ по Кривому Рогу постраждали 13 осіб, аварійно-рятувальна операція триває
*
Кількість поранених унаслідок авіаудару, якого війська РФ минулої ночі завдали по Шостці Сумської області, зросла до 11
*
Під час повітряної тривоги в Харкові було чути вибух, імовірно, внаслідок удару КАБом
*
Російські військові артилерією і дронами обстрілювали Нікопольську та Марганецьку громади на Дніпропетровщині. Пошкоджені приватні будинки, лінії електропередач, інфраструктура. Без жертв і постраждалих
*
Усі гроші, зібрані в рамках міжнародного фестивалю сучасного мистецтва GogolFest Pokrova, будуть спрямовані на підтримку військових, які несуть службу на Запорізькому напрямку
*
Міністерство оборони допустило до використання імітаційний індивідуальний комплект, призначений для підготовки військових в умовах, максимально наближених до бойових
*
Протягом суботи, 19 жовтня, на фронті сталося 138 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками, найгарячіша ситуація - на Курахівському напрямку
*
Командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош запросив працівників Хмельницької обласної прокуратури у свій підрозділ "на виправлення і лікування"
*
Війна Росії проти України спричинила масштабні екологічні руйнування, що призвели до безпрецедентного забруднення довкілля - збитки українським екосистемам оцінюються в 65 мільярдів доларів
*
У рамках Стратегії боротьби з організованою злочинністю буде розроблений єдиний комплексний план заходів на 2025 рік
*
Двоє ветеранів з Прикарпаття вибороли золоту, бронзову та три срібні медалі на змаганнях Arnold Classic Europe, що відбулися в Іспанії
*
Лідер Китаю Сі Цзіньпін цього тижня закликав війська посилити свою готовність до війни, лише через декілька днів після того, як Пекін влаштував широкомасштабні військові навчання навколо Тайваню
*
У Нігерії 19 жовтня сталося повне відключення електроенергії на всій території країни - вже третє на цьому тижні
*
У Молдові, де завтра відбудуться президентські вибори і референдум, дедалі більше людей отримують у месенджерах фейкові повідомлення з індонезійських номерів, автори яких намагаються маніпулювати громадською
*
Влада РФ оголосила у розшук співачку Монєточку
У січні минулого року виконавиця була внесена російським Мін'юстом до списку «іноагентів»
*
Apple видалила додаток "Справжнього Часу" з російського AppStore на запит Роскомнагляду
*
Журналісти встановили імена понад 74 тисячі загиблих на війні росіян
Дослідники відзначають, що темпи зростання втрат в останні тижні стали вищими, ніж середні щотижневі показники 2022 та 2023 років.
*
«Важливі історії»: у Росії побито рекорд за кількістю вироків за держзраду
За перше півріччя 2024 року було винесено 18 вироків у справах про шпигунство, що у дев'ять разів більше, ніж за той же період минулого року
*
На тимчасово окупованих територіях України загарбники посилили фільтраційні заходи серед підлітків під приводом «запобігання злочинності»
*
Російські загарбники та колаборанти організували черговий тур для іноземних журналістів на тимчасово окупованих територіях України
*
кремль прокоментував слова Шольца про готовність до переговорів з путіним
Пєсков заявив, що у Кремлі чують “важливі слова Шольца”
*
Українські дрони вчетверте атакували «Кремній Ел» у Брянську
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім