"Неділя, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Неділя, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за день Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
В Ефіопію з України вийшов перший зерновоз, зафрахтований ВПП ООН - голова Одеської обладміністрації
*
Країни Балтії, які межують з Росією, розраховують на допомогу США в обороні та розміщення американських військ на своїй території
*
Заступник керівника Резервного банку Індії заявив, що Сполучені Штати висловили стурбованість через те, що Індія постачає морем до США нафтопродукти, виготовлені, ймовірно, з російської нафти і приховує, звідки походить джерело палива. Це порушує американські санкції щодо Росії
*
На Тайвань вирушила нова делегація членів Конгресу США - через 12 днів після гучної поїздки спікерки Палати представників Ненсі Пелосі, на яку Китай відреагував масштабними військовими навчаннями довкола острова.
На Тайвань вирушили п’ятеро членів Конгресу, делегацію очолює сенатор-демократ Ед Маркі від Массачусетса. Також у її складі - республіканка Амате Колеман Редевеген та демократи-члени Палати представників Джон Гараменді, Алан Ловенталь і Дон Беєр.
Як повідомив Американський інститут у Тайвані - представництво США - під час візиту плануються зустрічі з лідерами Тайваню, обговорення відносин Тайваню й США, регіональної безпеки, торгівлі та інвестицій.
*
Росія намагається зміцнити свої позиції на півдні України, бойовий дух росіян падає – міноборони Британії, США
*
Велика Британія прискорює створення безпілотника великої вантажності для флоту
*
Уряд Британії дуже повільно впроваджував санкції, але зараз повинен конфіскувати активи, щоб всі ці палаци можна було продати, а отримані кошти відправити на відбудову України, – британський парламентар Браянт
Кріс Браянт, член парламенту Великої Британії від Лейбористської партії, ексміністр у справах Європи, відстоює позицію проти російських олігархів та за відправку всіх дипломатів РФ назад до Москви, в інтерв'ю розповів те, що йому соромно за британський уряд та як потрібно добити економіку Росії
По-перше, попри – дії Владіміра Путіна по відношенню як до російського, так і до українського народу, Росія в рамках Будапештського меморандуму гарантувала територіальну цілісність України і своє слово порушила. Насправді важливо, щоб сьогодні усі європейські країни-підписанти та члени НАТО, були на боці України. Щодо Великобританії, то не важливо хто при владі - лейбористи чи консерватори, наша позиція незмінна - ми з Україною.
Я дуже критично ставлюся до британського та інших урядів ще з 2014 року, тому що вторгнення в Україну відбулося саме тоді, а не цьогоріч. І якби тодішнє вторгнення сприйняли більш серйозно, запровадивши суворіші санкції, то можливо, у Путіна і не розвинулись би амбіції такого масштабу. І все ж ми досі не наклали достатніх санкцій проти Росії. Нинішні санкції навіть не дорівнюють санкціям проти Ірану, хоча без сумніву вони мали би бути ще сильнішими. І все ж, дуже багато країн все ще залежні від російського газу і нафти. Деякі країни, такі як Індія, користуються моментом, щоб здешевити газ і нафту, і цьому потрібно покласти край, тому що з таким явним піратством чи бандитизмом миритися аж ніяк не можна.
*
ЄС і ще 42 країни закликали РФ негайно вивести війська із ЗАЕС і всієї України
*
Польща працює над забороною видачі віз росіянам попри правила ЄС
*
Президент Латвії підтримав ідею заборони видачі росіянам туристичних віз в ЄС
*
Швейцарія може приєднатися до угоди ЄС зі скорочення споживання газу
*
"Жереб кинуто": до України тепер слід ставитися як до члена НАТО – Кіссінджер
*
Польща, Латвія та Естонія закликають НАТО посилити їх оборонний потенціал
Зокрема, європейські країни просять США направити додаткові сили в регіон. При цьому після початку війни в Україні кількість американського контингенту в Європі було збільшено до 100 тисяч осіб.
Також Польща, Латвія та Естонія мають намір отримати й закупити більше зброї. Йдеться про сучасне озброєння, яке відповідає стандартам НАТО. Воно повинно замінити техніку та обладнання радянських часів, частина якого були передані Україні.
*
Національний банк зустрівся із десятьма найбільшими учасниками ринку готівкової торгівлі валютними цінностями
Зустріч відбулася за участю членів Правління Національного банку України та профільних департаментів. Сторони обговорили актуальні питання діяльності небанківських фінансових установ в умовах воєнного стану та особливості дотримання оновленої регуляторної бази.
Для забезпечення прозорої діяльності небанківських фінансових установ у готівковому сегменті валютного ринку та оперативного реагування на можливі виклики і загрози активний діалог регулятора з ринком продовжуватиметься й надалі
*
Литва виділила понад €1 млн для вивчення литовської мови українськими біженцями
*
Екологічні реформи України на шляху до ЄС - у першому коментарі
*
Найбільший банк США - JP Morgan - закриває росіянам доларові рахунки
*
Дефіцит бюджету РФ у липні становив 892 млрд рублів
Файного дня всім