"НЕФЬОДОВ ПІШОВ У ВІДСТАВКУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"НЕФЬОДОВ ПІШОВ У ВІДСТАВКУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Нефьодов. Безумовно талановитий ефективний керівник проектів. Я аплодував стоячи його «ProZZoRo», я готовий робити те саме й зараз. Проте.

Для мене Нефьодов закінчився після нашої з ним сварки, через мої глузи з земельки і садибки «чесного і непідкупного» антикорупціонера Шабуніна. Справа не в образі – справа в тому, що тоді мені стало очевидно, Нефьодов працює не на Україну. На себе? Так. На коло товаришів – гратноїдів-шабуністів? Так. На якусь ідеальну модель світоустрою, підхоплену ним на Заході? Так. Але – серед всього цього немає України. Україна там – абстракція. Земля на який йому випав жереб народитися. Так само як художник-найманець може якісно і дивовижно оздоблювати храм – і не вірити в Бога.

Я переконаний, махінації з ПДВ про які говорив Уманський – були. Це далеко не перша претензія яка була висунута Нефьодову щодо керування ним митницею. Особливо – щодо призначень знаних на митниці корупціонерів. На мою думку, діяльність Нефьодова на митниці була частиною спільного проекту опанування влади спільнотою гранітоїдів (в т ч – шабуністів), яка малює поспільству дивовижні картинки світлого майбутнього, але реально здатна… Ну Гончарука і Арахамію ви вже бачили. Зважте – це КРАЩЕ, що всі ці хлопчики зі зв’язками на Заході змогли вичавити з себе. Це – реальність яку вони можуть показати пересадивши свої грантоїдські знання і досвід керування невеличкими кампаніями, на ґрунт ВСІЄЇ України.

Бо не можна ефективно керувати чимось в Україні, не маючи досвіду керівництва великою масою українців – районом, держпідприємством, крупкою кампанією, тощо. Тут – селяни в посуху палять траву. Тут – у карантин пхнуться в церкву. Тут у пандемію вилазять кампаніями на дачу. Тут – хочуть аби не було корупції і аби кум все порішав. Українцями треба ще й УМІТИ ефективно керувати. А хто з гранітоїдів має такий досвід?

Чого ж вони хочуть? Розбудови багатої та розвинутої України? Та забудьте. Хочуть вони садибок тут і паті на Заході. Що й демонструють. Бабла вони хочуть. Бабла і влади.

Нефьодов був часткою їхніх проектів, можливо – фінансовою. Грантоїди ж фінанси люблять – ви не забули? Не вірю я розповідям про Нефьодова – ідеаліста. Ні хрена він не ідеаліст, він не міг не бачити що робить в його відомстві і КОГО він призначає на посади. А з такими керівничими здібностями і в таких умовах показати Нефьодов міг лише те що показав – провал по надходженнях і повний безлад у Митній службі. Обрати треба. Служити собі і любим друзям – чи служити Україні. Разом – не поєднується.

Відставка Нефьодова – річ логічна. Нефьодов безумовно міг стати ефективним керівником Митної служби – біля президента рівня Порошенка у якого ефективним був навіть прем’єр Гройсман. Але Нефьодов своєю побачив іншу команду. «Молодих технократів», серед яких технократів (тобто керівників виробництв і сервісних кампаній) власне – фіг та нефіг, а більшість – малята з грантових структур. Все решта – справа техніки.

Не знаю чи зникне тепер Нефьодов з політики – це зрештою йому вирішувати. Але якщо залишиться - результат у нього буде такий самий як ми бачили зараз. Або – високі досягнення в роботі з грамотними керівниками, або – круте піке і провал. Так завжди коли працюєш на себе і на друзяк – а не на Україну.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко