"Немає ніякого значення..." - Карл Волох

"Немає ніякого значення..." - Карл Волох

Безумовно, нинішній вкид про стан коми у ВВХ звучить настільки несерйозно (враховуючи джерело), що його й обговорювати соромно. Але мене дещо бентежить ваше песимістичне «там і решта такі ж, тому для нас це нічого не змінить».

Немає ніякого значення, більшим чи меншим яструбом буде наступник Путіна, бо ця війна Росією вже програна, жодних дивідендів тамтешньому керівникові вона принести не може. Більше того, її продовження створить йому лише додаткові проблеми. Впевнений, що це сьогодні розуміє й Путін, але його авторитету поки що вистачає для пом‘якшення результатів фіаско, а от визнання ним своєї помилки може дати наслідки дуже для нього сумні.

Натомість, хто б не став наступником, вантаж відповідальності за цю помилку нести не буде (навіть якщо на Совбезі підтримав військову інвазію). І цілком може зістригти купон із пом‘якшення санкцій, якщо війну припинить.

Ще раз підкреслю: немає ніякого значення, наскільки войовничими шовіністами є люди з найближчого оточення Путіна. Рішення про припинення війни путінським наступником (Іншалла) прийматиметься на основі прагматичних мотивів, котрі двох опцій практично не залишають.

Принаймні, якщо до цієї шизофренічної нації можна застосовувати загальнолюдські інструменти аналізу