"Несправжній політик" - Олена Кудренко

"Несправжній політик" - Олена Кудренко

Верещук - людина, яка займається виключно показухою. Це моє особисте враження. Є такий різновид - несправжній політик. Тобто той, який молотить воду в ступі (чи як там кажуть?), без результатів державницької діяльності.

Розмінування Чонгару, яким опікувалася в тому числі й ця пані - антидержавницька діяльність. І шоу в жовтому плащі та на парасольці - не державі було треба. І вся "бурна", але безтолкова діяльність по просуванню зеленої команди - антидержавницька. Державі ж не потрібно було ослаблення власної оборони? І не потрібний був відкритий шлях ворогу з Криму. І пусті балачки державі, на яку напали - взагалі ні до чого.

В моєму розумінні ці люди начебто щось роблять - а користі нуль. Воно якось барахталось, інтерв'ю давало, зарплату отримувало - а що в результаті? Є щось, що ти можеш записати собі в карму? Може ти організував поставки допомоги в армію? Може вчасно розгледів прірву, яка посилилась для нас у 2019-му? Може доклав зусиль до того, щоб ми були готові до сумнозвісного 24 лютого 2022 року? Може ти той, хто закликав хоча би бути готовими та рятуватись заздалегідь? Як мінімум тих, хто прокинувся на ранок в окупації? Хто загинув, намагаючись врятуватись, але не встиг?

Щодо евакуації росіян до нас, до України. Це щось таке ж, для "галочки", якраз робота для пустопорожніх "політиків". З одного боку ми всі обурені, попри те, що це все в рамках міжнародних норм. Начебто так треба. Ізраїль теж гуманітарку в Газу возив. З іншого боку - це якась вистава для ООН, яка за великим рахунком така ж безтолкова, як і її діяльність.

Щось таке робиться для виду. Щоб показати, що ми людяні. Від нас начебто саме це очікують. Але чи це насправді так? Може ми вже не повинні нікому й нічого доводити? ООН треба розпустити, а від жертви страшної війни годі очікувати чогось поверх того, щоб ми хоча би зі своїми бідами вчасно справлялись.

Хоча є лайфхак від американців. Можна порадити це Верещук. Коли американці скидали гумдопомогу над Газою - ці вантажі, падаючи з неба, з літаків, вбили собою принаймні десяток тих терористів.

"Упс, ненавмисно".

А ще така думка, я майже не маю сумніву: пусти сюди росіян, або ж потримай ми у себе Курщину років п'ять-десять, а потім якщо провести референдум - вони до Росії точно не захочуть. І навіть не треба завозити в Суджу українців для зміни національної складової - там люди, які звикли йти за тими, хто сильніший. А філіал Узбекистану з центром у Ма-а-скві навряд чи буде привабливим, коли Україна буде відбудована, матиме підтримку та інвестиції, YouTube, MCDONALD'S та безвіз. І їжі достатньо.