"Невдячні та ненажерливі" - Олена Кудренко

"Невдячні та ненажерливі" - Олена Кудренко

Вранішній приліт російської ракети в Харків. Фото вже публікують офіційні ресурси, тому дозволю собі і я.

Але мова піде не про сам приліт, а дещо інше. Придивіться до фото - які будівлі в Харкові. Таких у нас багато. А на днях я зустріла десь на ютубі комент росіянки: "так отдайтє, х@хлы, все савєтскоє, оно нє ваше..."

Звичайно, будівлі такого рівня та краси не схожі на радянські, скоріше за все вони значно старші за віком. Я не знавець історії архітектури, якщо чесно. Чула, що нашу місцеву архітектуру й називають "сталінським ампіром". Буду вдячна побачити в коментарях якусь цікаву інформацію від тих, хто на цьому знається.

Але я ніяк не можу уявити, як до нас свого часу приїхали будівельники та архітектори з якоїсь якутії чи бурятії, щоб побудувати тут щось для нас, "х@хлів". Навіть з москви чи пітеру, бо навпаки в пітер та москву привозили спеціалістів і з України в тому числі, а до цього з Європи, щоб створити щось цікаве.

Та й що росіяни можуть вважати своїм з радянської спадщини? Союз міг бути сильним тільки за наявності України в його складі. Без України в росіян якісь фантомні болі. Що значить віддайте? Несамодостатність окремої людини - це проблема. Несамодостатність цілої країни - катастрофа.

Невдячні та ненажерливі.