"New York Times повідомляють про якусь ганьбу" - Антон Швец

"New York Times повідомляють про якусь ганьбу" - Антон Швец

Мінфін США запропонував Білому Дому нові санкції проти російського тіньового флоту, який перевозить російську нафту. Але Білий Дім відмовився вводити такі санкції. Бо можуть вирости ціни на бенз в США, а це може вплинути на виборців.

При цьому Мінфін США показав розрахунки, що вплив на ціни в США, якщо і буде, то буде дуже незначним. Але Білий Дім каже, що все одно ризик є, тому ніяких нових санкцій. Більше того Амос Хохштайн заявив, що відсутність нових санкцій не тільки стримає ціни на бензин в США, а ще й завадить росії отримувати більше коштів. Хоча той самий тіньовий флот як раз і використовується за для того аби продавати нафту дорожче прайскепу в 60 баксів за барель. Тобто за допомогою цього флоту росія і отримує більше грошей, хоча і мутними схемами.

Хто б міг подумати, що суто фінансова «тітка Джанет»(яка перед тим як стати міністром фінансів США, була головою ФРС) буде більшим яструбом за політичного Хохштайна. Більш того підлеглі Джанет публікують звіти про перспективи прайскепів публічно.

Тим не менш Білий Дом непохитний. Санкцій на тіньовий флот не буде, скоріш за все, до виборів Президента США.

Так і живемо.