"NEWSONE ВИСНОВКІВ НЕ РОБИТЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"NEWSONE ВИСНОВКІВ НЕ РОБИТЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Прийняття Верховною радою постанови № 9157 "Щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" проти каналів «NewsOne» і «112» викликало бурю в українському політикумі. Ще під час голосування, дивним чином постанову не проголосував її ж співавтор депутати Найєм – і став шукати собі виправдання.

Позафракційний депутат Дмитро Добродомов звинуватив Верховну раду в утисках свободи журналістів. «Безпрецедентним актом цензури в Україні» постанову ВР назвали в Оппоблоці. Про «придушення свободи слова в Україні» заголосило російське телебачення. Але дальше за всіх пішла Юлія Тимошенко – вона заявила, що зі зміною власника, канал «NewsOne» перейшов під контроль президента Порошенка. Типу це Петро Порошенко співпрацює зі старим партнером Юлії Володимирівни Віктором Медведчуком.

А тим часом «NewsOne» продовжує свою роботу – і щось міняти в редакційному форматі він явно не збирається.

29 вересня 2018 р. - в програмі «Я так думаю» ведучий Руслан Коцаба заявив, що українська «армія – це продовження війни, заробітків на контрабанді, згортання соціальних програм, злидні, подальша руїна». І ще: «Демографічна ситуація підтверджує мої оціночні судження щодо геноциду власного народу оцими упирями-казнокрадами».

6 жовтня 2018 р. – в програмі «Я так думаю» ведучий Руслан Коцаба заявив що «в індустріальній частині Донецької та Луганської областей триває братовбивча війна». Терористів ДиРи для Коцаби не існує – існують «російські повстанці».

Згадану тему, ніби українська влада проводить геноцид проти власних громадян, підхоплюють і «гості» каналу. Кирило Куликов: «ця влада знищила людей значно більше, аніж загинуло людей під час Голодомору». Слабо? Варто додати, що Кирило Куликов дуже полюбляє в ефірах «NewsOne» виславляти царицю Катерину ІІ і звеличувати міць російської армії.

«Обсяги реалізації промпродукції з 2013 року у доларах зменшилися у 2 рази», - Максим Гольдарб у програмі «Про тебе» від 22.09.2018. Насправді на 38%, але не через падіння виробництва, а через падіння цін на світових ринках.

«Роздрібний товарообіг в 4 рази зменшився», - Максим Гольдарб у програмі «Про тебе» від 22.09.2018. Нахабна брехня. Від 2013 р. по 2017 р. роздрібний товарооберт зріс від 433 до 586 мільярди грн. Звісно це – без врахування інфляції 2014 р. В доларовому еквіваленті товарообіг справді впав на 57% - але ж не у 4 рази! Варто зазначити, що одна з причин зменшення товарообігу – втрата частини території України у 2014 р.
Інші гості каналу поводять обережніше. Тезами для критики вони обирають економічні питання, при чому відверто і нахабно їх перекручують і брешуть. «За підрахунками західних експертів, сьогодні зробили українців у 6 разів біднішими», - Нестор Шуфрич в програмі "Український формат" від 03.10.2018. Яких експертів? Де їхні дослідження? Відповіді нема.

«Половина державних службовців у Закарпатті, які призначені на посади Президентом, мають угорські паспорти», - Дмитро Співак в програмі "Український формат" від 03.10.2018. Звідки такі цифри? Самі вигадали, чи хтось підказав, з меридіану Москви?

Іншими словами, скільки б не мінялися власники – «NewsOne» висновків робити не збирається. Канал й надалі поширює брехню, обливає брудом українських солдат, і веде антидержавну пропаганду в кращіх традиціях більшовицької «Окопної правди» зразка 1917 р. Особисто я не хочу, аби ефект від «NewsOne» був той самий що від більшовицьких газет у 1917 р. США свого часу круто взялися за про радянські гуртки у себе в країні – в Москві досі тремтять від згадок про «полювання на відьом». Чим були б Штати, якби надалі терпіли у себе сталінську пропаганду? Справу треба доводити до кінця.

Спікер Андрій Парубій підпише постанову щодо застосування санкцій проти телеканалів «NewsOne» та «112», після розгляду поданих постанов про її скасування. Розгляд цих постанов відбудеться вже на найближчому пленарному тижні.

«Тут вже не виправити нічого… РНБО – смали!»

Дмитро "Калинчук" Вовнянко