"Незаймана дівчина" - Олена Кудренко

"Незаймана дівчина" - Олена Кудренко

Кілька думок.

1. І Німеччина, і СРСР однаково були нашими ворогами. І тому, наприклад, коли зараз та сама Німеччина прекрасно знає, скільки нас вбито росіянами з 2014-го, і ще й блокує (!) закупівлі нами зброї (вже оплаченої нами через структуру НАТО (!!!)) - це не дуже дивує.

Це дійсно не дивує. Посол України в Німеччині прогнозує, що після Меркель нова влада продовжить такий же курс.

Ви можете мати власну думку, але той, хто вбиває - і той, хто перешкоджає обороні від вбивці - для мене співучасники. Бог їм суддя, як кажуть. Зрозуміло, що вони "захищають свої інтереси".

Але ж ми захищаємо свої?

2. Путін заявляє, що Україна йому винна активи після розпаду СРСР, бо він заплатив якісь борги. Що треба, щоб розібратися в цьому:

- порахувати втрати України під час Голодомору;

- порахувати вивезені цінності з українських церков, музеїв, до Пітера та Москви комуністами;

- порахувати втрати під час втягнення нас у другу світову, бо розв'язали її німці та росіяни;

- порахувати втрачене майно та кількість загиблих з 2014-го року на Донбасі;

- порахувати втрачене майно та недоттримані прибутки через окупацію Криму;

- порахувати пошкоджену окупантами техніку - бо нам з Криму повертали її без двигунів та колес. Навіть лампочки та такі улублені російській дупі унітази, бо в них там туалети в половині РФ досі на вулиці. Не соромно їх мити - соромно їх тирити з чужих домівок.

І цей список нескінченний, доречі.

3. Якщо ти не дуже розумній і маєш судимість в РФ, не дуже чисту біографію, спіцвпрацю з Валуєвим, російський паспорт - то сидів би тихо і не відсвічував. Бо тепер вся країна знає не того вояку, що тебе не впізнав - а тебе самого, і твою дружину-секретарку теж. Маєш друга-президента, заробляєш ліві гроші - ну й сиди собі тихо. Вступив у це сам.

Тепер "и мы тебя знаем, дружок. И тебе это приятно не будет".

4. Ось якщо чисто по заголовкам новин:

- "Буде воєнна відповідь" - у Росії пригрозили США і НАТО;

- РФ вимагає "гарантій безпеки" - про нерозширення НАТО на схід.

І те, й інше - факт. Але і те, й інше говорить про слабкість РФ. Якась паніка, яка не личить якійсь "одній з найсильніших армій світу". Ще ніколи ні одна країна НАТО не нападала на РФ, і ще ніколи "одна з найсильніших армій світу" не підтверджувала свій рейтинг з рівним опонентом. Коли вони вимагають якогось там нерозширення, якихось письмових гарантій - то виникають сумніви в дійсності того статусу російської армії. Якби зараз були навчання НАТО з росіянами, то є сумніви, що навіть на навчаннях росіяни показали б щось більше та якісніше, ніж українці.

Ну що вона, ця російська армія, як незаймана дівчина? І взагалі невпевнена у собі: "ви мені напишіть, що не прийдете. А якщо прийдете - то дам ляпас не вам, а Україні."

Може, одна з найсмішніших армій світу?