Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій станом на 02.04.2023

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій станом на 02.04.2023

1. рф продовжила до кінця 2023 року рішення про скорочення видобутку нафти на 500 тис. барелів на добу.

- Росія оголосила про це після заяв членів ОПЕК - Саудівської Аравії, ОАЕ, Іраку, Кувейту, Оману та Алжиру, що вони також скоротять видобуток до кінця року.

2. Президент Молдови заявила, що країна за два роки може стати повністю незалежною від росії в енергетичній сфері.

"Я вважаю, що в енергетичному плані те, що ми збільшуємо свою незалежність і в якийсь момент перестанемо залежати від російської федерації, збільшує наші важелі впливу, в тому числі і у процесі врегулювання придністровського конфлікту", - повідомила вона.

3. Фінляндія заморозила активи російського центру науки і культури в Гельсінкі

- До початку агресії росії проти України російський центр науки і культури співпрацював з Фінсько-російським товариством, яке значною мірою фінансувалося коштом фінських платників податків.

- Центр займається організацією культурних заходів та мовних курсів, а також, як сказано на його сайті, сприяє "співпраці між науковцями та бізнесменами".

- Зазначається, що заморожені кошти перебувають на рахунках у банку Nordea, їхній розмір не розголошується.

- Управління зі стягнення боргів заборонило банку передавати та виплачувати російські активи будь-кому, крім судового пристав.

4. Австралія ввела нові санкції проти росії та заборонила в'їзд для семи чиновників з Криму, який кремль анексував на початку 2014 року.  

- Санкції ввели проти так званих губернатора, прем’єр-міністра, ексголови та заступника голови виборчої комісії та членів законодавчих зборів, які обіймають посади в тимчасово окупованому місті Криму.

- Повідомляється, що Австралія запровадила санкції загалом проти понад 1000 осіб після вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 році.

5. Федерація фехтування Франції скасувала етап Кубка світу серед шпажистів через допуск російських та білоруських спортсменів до змагань.

- Етап був запланований на 19–21 травня у Сен-Мор-де-Фоссе під Парижем.

- Раніше фехтувальні турніри скасували у Німеччині, Фінляндії та Данії.

6. Зеленський ввів санкції проти проти експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва та понад 270 росіян.

- Санкції діятимуть 10 років.

- Загалом санкції введені проти 273 людей і 380 юридичних осіб.

- Санкції введені, серед інших, проти ради федерації (верхньої палати російського парламенту), Мінфіну росії, фсб та федеральної служби охорони росії, підприємств військово-промислового комплексу, приладобудування, радіоелектроніки та кабельної промисловості.

7. Обсяги експорту італійського вина до росії зросли за 2022 рік на 16% порівняно з роком раніше і досягли історичного рекорду — $172 млн.

- З експорту вин Італія випередила Іспанію та Грузію.

- Загалом експорт італійських вин за останні десять років зріс на 70%.

- Більше половини вин — ігристі, їх експорт виріс на 28% і досяг €90 млн.

- Експорт червоних і білих вин також збільшився в 2022 році — на 5% і досяг €81 млн.