Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 03.06.2022

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 03.06.2022

1. Банк росії повідомив, що частка валютних вкладів росіян на початок травня опустилася до 14,4%, це мінімум із січня 2015 року.

2. Кількість зареєстрованих безробітних у росії за тиждень зросла більш ніж на 11 000.

3. Завод Samsung у Калузькій області росії зараз працює 2-3 дні на тиждень. Вироблена продукція йде лише на експорт до Казахстану, Киргизстану, Узбекистану та інших країн.

4. Через крах авіагалузі без роботи залишилися 99% випускників-пілотів.

- Крах авіагалузі призвело до того, що майже весь потік випускників російських авіаінститутів не може влаштуватися на роботу.

- Усі провідні авіакомпанії не тільки зупинили набір пілотів, а й звільняють персонал або відправляють його до простою.

- Випускники одного з навчальних закладів повідомили, що з потоку 250 людей влаштуватися пілотами змогли лише двоє.

5. Авіакомпанії «Роял флайт» та «Азур» планують звільнити близько 450 пілотів.

- З авіакомпанії "Роял флайт" (перевізник туроператора "Корал тревел") планують звільнити близько 250 людей. Їм уже почали надходити повідомлення про явку для скорочення.

- Також звільнення зачеплять і екіпажі «Азура» (перевізник «Анекс тур»), більша частина яких перебуває у простому з березня. За інформацією, в авіакомпанії під скорочення потраплять близько 200 пілотів.

6. Суд Шрі-Ланки заборонив літаку "Аерофлоту" залишати країну.

- Airbus A330 компанії "Аерофлот" був затриманий у міжнародному аеропорту Бандаранаїке напередодні на вимогу ірландської лізингової компанії.

- Суд Коломбо заборонив літаку залишати країну до 16 червня.

7. Міністерство торгівлі США оприлюднило чорний список.

- До нього було включено 71 юридичну особу з росії та білорусії, у тому числі цілу низку авіабудівних та суднобудівних підприємств.

- У чорний список Мінторгу США додано зокрема ЦКБ "Рубін", "Авіаційний комплекс ім. С. В. Ільюшина", ОКБ Яковлєва.

- У чорний список Мінторгу США включено "Газпром нафту шельф", Головне управління глибоководних досліджень Міноборони рф.

8. ЄС запровадив санкції проти російського Національного розрахункового депозитарію.

9. ЄС офіційно опублікував нові списки санкцій. Під санкції ЄС потрапили 18 юридичних та 65 фізичних осіб.

- УАЗ, КамАЗ, «Сухий», Нижньокамський завод вантажних шин, Балашихинський ливарно-механічний завод, «Воєнторг», ТОВ «ВоєнТекстільПром», «Татнафта-Нафтохім», «Ремдизель», «Воентелеком», АТ «Обороненерго» та інші компанії, які звинувачуються у постачанні продукції для російської армії.

- Засновник «Яндекса» Аркадій Волож, Аліна Кабаєва, дружина прес-секретаря президента Тетяна Навка, а також його діти.

10. ЄС запроваджує санкції не лише щодо рф, а й проти режиму Лукашенка.

- У списку 12 фізичних та 8 юридичних осіб, причетних до продовження внутрішніх репресій і порушень прав людини в Білорусі.

- Під санкції потрапили такі підприємства: "Білоруськалій", "Білоруська калійна компанія", "Інтер Тобако", "Нафтан", тютюнова фабрика "Неман", "Белтаможсервіс" та "Білкомунмаш".

11. "Северсталь" може втратити половину виручки через запровадження блокуючих санкцій США щодо сім'ї та активів основного власника металургійної компанії Олексія Мордашова. "Северсталь" - найбільша російська металургійна корпорація теж опинилася у списку санкцій.

- У компанії працює близько 50 тисяч людей. Після запровадження санкцій через фінансові проблеми на підприємстві очікується скорочення працівників, заморозка зарплат та відпустки за власний рахунок.

- Акції "Сєвєрсталі" вже втратили на Московській біржі близько 25%!!!

12. Найбільший російський виробник важких вантажівок ПАТ “КамАЗ” та основний актив автомобілебудівного ПАТ “Соллерс Авто” – Ульяновський автозавод (УАЗ) – потрапили до санкційного списку Євросоюзу.  

- Згідно з публікацією в офіційному виданні ЄС, санкції щодо цих автопідприємств запроваджують через використання їх техніки у війні проти України.

13. Акції "Яндекса" суттєво подешевшали.

- Після запровадження санкцій ЄС проти засновника компанії Аркадія Воложа було зафіксовано різке падіння акцій "Яндексу".  

- Повідомляється, що він залишає посаду гендиректора в «Яндексі» і виходить із ради директорів.

- Акції компанії подешевшали на майже 14%.

14. Найбільша страхова компанія Європи Allianz Group продасть контрольний пакет бізнесу в росії. За оцінкою компанії, через операцію вона втратить близько €400 млн.

15. У росії закрилася частина сертифікованих магазинів Lego. У березні данська компанія призупинила ввезення продукції до росії через санкції. За відсутності поставок деякі магазини мережі призупинили роботу.

16. Мережа готелів Marriott зупиняє свою діяльність у росії.

17. Parimatch офіційно йде з білорусі. Бізнес передадуть локальній команді, яка є частиною холдингу.