Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій станом на 05.02.2023

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій станом на 05.02.2023

1. На росії вирішили знищити західну зброю: Леопарди та Абрамси.

- Депутати держдуми росії, голова комітету з питань сім'ї, жінок та дітей Ніна Останіна (КПРФ) та перший заступник голови комітету з питань сім'ї, жінок та дітей Тетяна Буцька (Єдина Росія) вимагають вилучити з продажу та спалити іграшки, що зображають західну військову техніку.

2. ЄС відсьогодні припиняє купувати російські нафтопродукти і таким чином росія втрачає ринок на 40 мільярдів.

- Заборона на імпорт російських нафтопродуктів до ЄС стосується бензину, дизеля, гасу, нафти й мазуту. Підставою для обмежень стали санкції, затверджені 27 країнами-членами в червні 2022 року. З 5 лютого також набув чинності механізм визначення граничних цін щодо морських перевезень російської нафти в треті країни.

- 5 грудня 2022 року набуло чинності рішення Ради ЄС про ліміт ціни на російську нафту і заборону морського транспортування російської нафти до третіх країн.

3. Індія купує все більше російської нафти, яку потім переробляє на паливо для Європи та США.

- Наприклад, показник надходження бензину та дизельного палива з Індії до США став найбільшим за останні 4 роки.

- Значення Індії у нафтовій сфері посилиться ще більше: сьогодні почало діяти ембарго на російську нафту. Країна купуватиме більше дешевого палива.

- Швидше за все, так Індія не порушує жодних правил. Адже якщо нафту з рф переробити в третій країні, то продукти нафтопереробки не вважатимуться російськими і можуть вільно бути доставлені на ринок ЄС.

4. Демократичні країни можуть виступити проти участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх.

- Коаліція демократичних країн світу будуть домагатися від МОК не допустити росіян та білорусів до міжнародних спортивних змагань, у першу чергу - Олімпійських ігор у Парижі.

- За словами міністра спорту Республіки Польща, вже є 40 країн, які можуть виступити з відповідним ультиматумом до МОК.

- "Ці країни мають бути повністю ізольовані на всіх фронтах, і про ніякий допуск навіть не може йти мова, і неважливо, під яким прапором - будь-який їхній прапор заляпаний кров’ю"- одностайно заявляють українські спортсмени.

5. Польща у березні розпочне будівництво електронного загородження на кордоні з росією.  

- Електронна система на ділянці з Калінінградською областю має охопити близько 200 км сухопутного кордону.

- Наразі підрядник готовий готує проект, який згодом передадуть прикордонній службі.

6. У ЄС закликали владу Грузії не відновлювати авіасполучення з рф, нагадавши, зокрема, про загрозу вторинних санкцій для тих, хто допомагає росії обходити їх.