Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 07.07.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій, станом на 07.07.2024

1. Росія втратила убитими та важкопораненими від 462 000 до 728 000 солдат до середини червня — це більше, ніж передбачувана кількість російських сил вторгнення в лютому 2022 року.

- За останніми оцінками, приблизно 2% усіх російських чоловіків у віці від 20 до 50 років, можливо, були або вбиті, або важко поранені в Україні з початку повномасштабної війни.

- Втрати росії в Україні з 2022 року перевищують кількість втрат у всіх її війнах після Другої світової війни разом.

- Незважаючи на це, західні офіційні особи та аналітики припускають, що значні втрати навряд чи вплинуть на постачання росії живою силою в найближчій та середньостроковій перспективі.

2. У росії ввели режим надзвичайного стану у межах населеного пункту Підгоренського району Воронезької області, де почалися вибухи на складі боєприпасів після удару ЗСУ.

- Також перекрито ділянку дороги, що проходить через населений пункт. Йде евакуація людей до пунктів тимчасового розміщення.

3. Індонезія відмовилася заправляти літаки російських авіакомпаній.

- Російські авіаперевізники не можуть домовитися з аеропортами Індонезії про заправку літаків та обслуговування лайнерів.

- Через відмови в аеропортовому обслуговуванні не вдається налагодити багаторазово анонсовані прямі рейси на Балі, який минулого року відвідали понад 150 тисяч громадян рф.

- Індонезійські компанії та банки «як і раніше побоюються західних санкцій».

- Через це питання відновлення прямих перельотів «зависло» в повітрі, незважаючи на готовність російських авіакомпаній до рейсів і неодноразові обіцянки влади Індонезії.

- Переговори про прямі перельоти з росії на Балі тривають уже понад два роки. Державні авіакомпанії «Аерофлот» та «росія» ще 2023 року анонсували початок продажу квитків. Але безпосадкові рейси так і не з'явилися.

4. Підрив трьох ниток газопроводів «Північний потік» та «Північний потік-2» планувався ще у 2014 році, до входження Криму до складу росії та початку російської війни в Україні, пише Welt am Sonntag з посиланням на дані німецьких та міжнародних слідчих та спецслужб.

- За даними газети, слідчі вважають, що з погляду розвідки багато що говорить на користь того, що це була російська операція під хибним прапором.

- Сліди, залишені командою вітрильника, були зроблені навмисно.

- За даними польських розвідувальних кіл, організатором нападу вважається росія.

- Вважається, що Москва створила хибний слід, аби дискредитувати Україну.

5. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, ймовірно, прагне переключити увагу країн Заходу на можливі мирні переговори, аби підірвати європейську підтримку України. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

- «Зусилля Орбана, спрямовані на просування переговорів, ймовірно, є частиною його постійних зусиль, спрямованих на зміщення фокуса європейської уваги на обговорення мирних переговорів і відхід від дискусій про військову підтримку України. Орбан послідовно виступав проти і підривав зусилля Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні, і зміщення фокуса уваги Європи від військової допомоги сприяє досягненню цієї ширшої мети тепер, коли Угорщина головує в Раді ЄС», — йдеться у звіті.

- Прем'єр-міністр Угорщини продовжує позицінювати себе як потенційного посередника для припинення війни в Україні, попри те, що путін відкидає посередництво або серйозні переговори.

6. В Ірані підключили російську систему "Мір" до місцевої Shetab.

- Росія та Іран завершили інтеграцію платіжної системи «Мір» та іранської Shetab, сторони підписали угоду про використання національних валют для комерційних операцій.

- Банківські картки мережі Shetab можна буде використовувати у всіх банкоматах росії, громадяни Ірану зі своїх карток зможуть знімати рублеві банкноти.

- У російських громадян з'явиться можливість використати свої карти в Ірані.

Більше на https://t.me/Omelyan_News