Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 10.09.2022

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій, станом на 10.09.2022

1. Заборона на морські перевезення російської нафти почне діяти з 5 грудня, а з 5 лютого 2023 року вона пошириться на інші нафтопродукти, заявили в Мінфіні США.

- Компанії, які свідомо закуповують нафту рф за ціною вище цінових обмежень можуть потрапити під санкції.

- Американське ембарго на закупівлі російської нафти залишиться чинним після введення граничної ціни.

2. В росії відвідуваність кінотеатрів впала втричі після зникнення голлівудського кіно.

- Збори кінотеатрів зменшились на 61% порівняно із серпнем 2021 року.

- За місяць російські кінотеатри продали квитків утричі менше за підсумки серпня 2021-го.

- На тлі російського вторгнення в Україну кінокомпанії Universal, Disney, Warner Bros., Sony, Paramount перестали показувати свої фільми у російських кінотеатрах.

- У результаті в березні-червні 2022-го касові збори в країні впали у 2,7 рази.

- Кожен третій глядач рф (39%) став ходити в кіно рідше, після того, як там перестали показувати голлівудське кіно.

3. Чистий прибуток російських страховиків знизився на 53,2% за перше півріччя 2022 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

- Сукупні страхові резерви російських страховиків за договорами страхування життя, класифікованими як страхові, скоротилися на 3,4%.

- Рентабельність капіталу становила 17,4%, тоді як роком раніше цей показник дорівнював 24,5%.

4. США пригрозили санкціями за спроби обійти «стелю цін» на російську нафту.

- Сполучені Штати пригрозили штрафами компаніям, які проігнорують встановлений заходом ліміт цін на російську нафту та вирішать закуповувати її дорожче, йдеться у публікації на сайті Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США.  

- У тексті зазначено, що санкції не застосовуватимуть, якщо закупівельна ціна нафти буде нижчою або дорівнюватиме «стелі».

- За дотримання цінового ліміту американські фірми зможуть надавати послуги з морських перевезень російських енергоресурсів.  

- Серед них можуть бути страхування, брокерські послуги, заправка корабля паливом та інше.

- На думку американської влади, збитковою для рф є ціна нижче $44 за барель. Мета її встановлення - це мотивувати рф на видобуток, але при цьому не дозволити отримувати прибуток.

5. Німеччина та Європа готові до того, що росія вирішить повністю припинити постачання газу до європейських країн, заявив канцлер ФРН Олаф Шольц.

- Він розповів, що на північному узбережжі Німеччини вже встановили термінали для імпорту зрідженого газу та загалом у країні «заощаджують газ».

"Ми знову використовуємо виробничі можливості вугільних електростанцій. На початку наступного року у нас буде можливість використовувати південнонімецькі атомні електростанції, що залишилися, якщо це буде необхідно», - уточнив канцлер.

6. У Молдові не дозволили Air Moldova відновити польоти до москви.

- З кінця лютого молдавські авіакомпанії припинили польоти до міст росії у зв'язку із закриттям повітряного простору Молдови та України.

"У нинішніх умовах здійснення рейсу Кишинів - москва неможливо, у зв'язку з тим, що немає належних гарантій безпеки пасажирів", - йдеться у рішенні органу цивільної авіації Молдови.