Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 13.01.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій, станом на 13.01.2024

1. рф розробляє судовий позов, щоб зірвати будь-які спроби США або ЄС конфіскувати частину заморожених активів Центробанку на 300 млрд доларів на користь України.

- Наразі Банк росії наближається до укладання угоди з міжнародними юридичними компаніями, які представлятимуть інтереси рф у разі судового розгляду.

- Влада рф також замовила експертні висновки з аналізом відповідного законодавства за кордоном та прецедентів за кордоном.

- У москві впевнені, що розгляд справи в судах перешкодить будь-якому переказу коштів в Україну, навіть якщо росія не зможе повернути контроль над грошима.

- Вони вважають, що Захід має мало шансів у суді і не має законних підстав для конфіскації на підставі законодавства, прийнятого після заморожування.

2. Багаті росіяни скуповують нерухомість у Таїланді.

- У 2023 році росіяни купили на о.Пхукет житла на суму, яка в чотири рази перевищує витрати громадян КНР, які зазвичай більше за усіх купляли там житло.

- У першій половині 2023 року росіяни були найбільшими покупцями будинків, витративши 875 млн батів (25 млн доларів) на 240 об'єктів, значно випередивши французьких, американських, китайських та британських покупців.


3. На рейсах російської авіакомпанії «Победа» сталися три аварії за шість годин.

- Увечері 12 січня у Чебоксарах приземлився літак, який сигналізував про спалах основної стійки шасі.

- Ще один літак рейсу "Победи" Москва - Барнаул доповів про відмову правої бортової інерційної системи. Крім того, літак сигналізував про неможливість виконання автоматичної посадки, а на екрані другого пілота перестав працювати директор з тангажу.

- У третьому літаку пілоти доповіли про запах горілої проводки в туалеті.

4. Петиція про позбавлення Орбана права голосу у Раді ЄС зібрала необхідні підписи.

- Депутат Європарламенту від Фінляндії Петрі Сарвамаа зміг зібрати під петицією 120 підписів, необхідних для розгляду питання про позбавлення Угорщини права голосу в Раді Євросоюзу.

- Пропозиція може бути розглянута в ЄП вже наступного тижня.

5. Швейцарський банк Cramer закриває своє представництво у росії.

- Банк росії виключив із реєстру представництв іноземних банків, які мають акредитацію в росії, швейцарський банк Banque Cramer & Cie SA («Банк Крамер & Це СА»).

- Цей банк — один із найстаріших банків Європи, який розпочав свою роботу ще на початку 18 століття.

Більше на https://t.me/OmelyanNews