Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 15.10.2022

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій, станом на 15.10.2022

1. За даними уряду США, санкції особливо сильно вдарили по здатності ЗС рф виробляти двигуни для танків, літаків та гелікоптерів.

- Санкційні обмеження значно ускладнили ввезення підшипників у рф, що також негативно впливає на здатність ремонтувати та виробляти танки, авіацію та підводні човни.

- Втрати техніки ЗС рф значно вищі, ніж здатність промисловості поповнювати їх.

2. путін дозволив росіянам вивозити з країни понад $10 тисяч у валюті, але лише з дозволу Центробанку.

- Крім того, угоди недружніх нерезидентів із більш ніж 1% акцій фінорганізацій рф мають здійснюватись на підставі дозволу правкомісії.

- Вивезення з рф готівкової іноземної валюти в сумі, що перевищує еквівалент $10 тисяч, було заборонено 1 березня 2022 року.

- При цьому, згідно чинних правил, громадяни можуть зняти валюту тільки з рахунків, відкритих до 9 березня 2022 року, у розмірі не більше $10 тисяч. Кошти понад цю суму можна отримати лише у рублях.

3. російські підприємці, які ведуть бізнес у Гонконгу, повідомили про труднощі при здійсненні банківських операцій із місцевими банками через запровадження з боку західних країн антиросійських санкцій.

- Банк HSBC розіслав більшості російських клієнтів, які базуються в Гонконгу, листа про призупинення роздрібних інвестиційних послуг через санкції ЄС.

- Також у цьому листі сказано, що обмеження не стосуватимуться вкладів та інших персональних послуг, що надаються росіянам банком.

4. Чотири криптомайданчики відмовляються працювати з росіянами після санкцій Євросоюзу.

- 6 жовтня було введено заборону на відкриття та використання криптогаманців для росіян незалежно від суми на рахунку.

- Біржа з ​​Канади NFT Dapper Labs оголосила про зупинення роботи з російськими клієнтами відразу після набуття чинності санкцій.

- Наступного дня так само вчинив майданчик Cryptopay.

- Ще через два дні популярна у росіян фінська криптобіржа Localbitcoins вимагала від користувачів з росії вивести «усі біткоїни однією транзакцією». Інакше вони втратять доступ до гаманців.

- Також користувачам із росії блокуватиме гаманці проект Blockchain. com: з 28 жовтня всі рахунки росіян будуть закриті.

5. Найбільший виробник холодних криптогаманців Ledger заявив, що більше не постачатиме свою продукцію в рф.

6. Україна, Північна Македонія, Чорногорія, Албанія, Боснія та Герцеговина, Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія приєднались до жовтневого рішення Ради ЄС про запровадження чергового пакета санкцій проти росії - про це повідомив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

7. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) надіслало до Міністерства закордонних справ України новий список з 529 фізичних осіб, причетних до анексії частини території України російською федерацією (рф), для здійснення заходів щодо розширення та синхронізації санкційних списків, блокування активів і стягнення їх на користь України та її громадян.

- Зокрема, НАЗК ініціює накладення санкцій на посадовців, щодо яких не у всіх країнах-партнерах застосовано санкції.

8. У рф різко зріс попит на чіпування тварин після початку часткової мобілізації

- Така послуга потрібна для в'їзду з твариною в більшість зарубіжних країн.

- Крім того, після початку часткової мобілізації господарі тварин стали частіше продовжувати перетримку та замовляти вигули вихованців на невизначений термін.

9. Власників готелів та хостелів у москві зобов'язують надавати відомості про постояльців чоловічої статі віком від 18 до 55 років з метою виявлення тих, хто ухиляється від мобілізації.