Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 16.06.2022

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 16.06.2022

1. Потоки газу по "Північному потоку" відучора знижено приблизно до 40% від максимальної потужності, повідомив німецький регулятор.

2. Заводи Мінздраву росії запідозрили у масовому виробництві нелегальної горілки.

• У 2022 року різко зросли обсяги етанолу, виробленого для фармацевтичної галузі, у той же час потреби рф у медичному спирті залишилися незмінними.

• Це може вказувати формування нелегального ринку збуту.

• У січні–березні в росії вироблено 1,7 млн. декалітрів спирту.

• Це у 5,3 рази більше, ніж за той самий період минулого року.

• У середньому щорічно російському ринку потрібно не більше 4 млн. декалітрів.

• Більшість підробленої горілки виробляється саме з медичного етанолу, виробленого на підвідомчих МОЗ заводах.

• Акциз для нього не потрібен, підроблена горілка коштує приблизно в 2.5 рази дешевше.

3. У росії зростуть ціни на інсулін. Федеральна антимонопольна служба росії погодила їх підвищення до 28%.

4. Велика Британія внесла до списків санкцій патріарха Кирила. Також під британські санкції потрапила дитячий омбудсмен Марія Львова-Бєлова.

5. Німеччина заморозила російські активи на суму 4,48 млрд євро.

У цю суму входять кошти Центробанку рф та частки різних підприємств.

6. Американська технологічна компанія Baker Hughes припиняє обслуговування усіх російських СПГ-проєктів, відкликає сервісних інженерів з низки проєктів (зокрема, з проєкту "Сахалін-2" "Газпрома" та "Ямал СПГ" "Новатека") і зупиняє відвантаження обладнання для проєкту "Арктік СПГ 2", який ще будується.

7. Розробник мобільних ігор Game Insights закриває всі офіси та йде з рф.

• У компанії були офіси у Москві, Нижньому Новгороді, Мурманську та Таганрозі, в них до початку подій працювало близько 600 осіб.

• Про закриття офісів у рф не знали навіть керівники цих офісів.

• Співробітники просто отримали повідомлення про звільнення— без роботи залишаються 600 людей.

• Головний офіс компанії розміщений у Литві. Після того, як наші литовські друзі визнали росію державою-терористом, Game Insights покинули російські топменеджери, а зараз компанія вирішила остаточно припинити бізнес у рф.

8. Четверта компанія в ЄС повідомила про скорочення постачання газу з росії. Французька енергетична компанія Engie слідом за Uniper, Eni та OMV отримала від «Газпрому» повідомлення про зниження обсягів постачання газу.

9. Магазини Decathlon тимчасово припинять роботу в москві з 26 червня. Інтернет-магазин компанії вже перестав приймати замовлення.

10. Французька мережа L'Occitane продала російські магазини. Магазини, які раніше належали французькій мережі L'Occitane нещодавно змінили вивіски на «Л'Окситан» та перейшли під контроль російських топ-менеджерів і більше не мають відношення до відомої торгівельної марки.

11. Італійська енергокомпанія Enel, що володіє в рф близько 6 ГВт енергопотужностей, продає свою частку в 56,43% в Enel Russia.

• Компанія уклала дві угоди.

• Перша - з компанією "ЛУКОЙЛ",

• друга - з пайовим інвестфондом "Газпромбанк - Фрезія" про продаж всього пакету акцій Enel Russia.

12. Дистрибутор Coca-Cola оголосив про припинення випуску та продажу напою в рф. Усі клієнти дистрибутора в рф зараз перебувають у процесі спустошення запасів напоїв, йдеться у заяві.

13. Жоден російський клуб не буде виступати у чемпіонаті баскетбольної Євроліги у новому сезоні, повідомляється на офіційному сайті турніру.