Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 17.12.2023

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій, станом на 17.12.2023

1. У Держдумі закликали росіянок народжувати дітей за «наказом путіна».

- Росіяни мають прислухатися до слів президента путіна про народження дітей, розглядаючи їх як завдання щодо покращення демографічних показників. Про це заявив член комітету Державної Думи з оборони Андрій Гурулєв у програмі «Прямий ефір».

- У жовтні уряд, складаючи проект бюджету Соціального фонду, спрогнозував, що кількість народжених дітей у Росії продовжить знижуватися в найближчі три роки і впаде до рівнів, яких країна не бачила з царських часів. Закладені у прогноз цифри — це мінімум із XVIII–XIX століття.

2. Найбільший автовиробник у росії АВТОВАЗ не зможе конкурувати з китайськими автомобільними компаніями без підтримки держави.

- "Відкрито конкурувати з китайським ринком нереально, оскільки його обсяг не можна порівняти з російським", - повідомив глава АвтоВАЗу.

- У вересні АВТОВАЗ потрапив під санкції США.

- Після введення санкцій виникли проблеми з постачанням комплектуючих.

- На тлі економічних наслідків російського вторгнення в Україну ціни на автомобілі в росії зросли на 40%.

- За підсумками 2022 року "АвтоВАЗ" продав майже вдвічі менше автомобілів, ніж роком раніше.

3. Угорщина накладе вето на вступ Болгарії до Шенгенської зони, якщо Софія не скасує податок на транзит російського газу, заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто.

- За словами глави МЗС Угорщини, запровадження податку на транзит російської нафти суперечить європейським нормам та загрожує також енергетичній безпеці Сербії та Північної Македонії.

4. Latvenergo купить ЗПГ у Норвегії.

- За підсумками конкурсу, норвезька Equinor протягом трьох років постачатиме природний газ до Латвії.

- Латвійська компанія планує із ЗПГ отримувати електричну та теплову енергію, а частину газу продавати до Європи.

- Ця угода дозволить отримати Латвії енергобезпеку, а також заробити на продажі, адже зараз ціни на газ опустилися, а ПСГ ЄС заповнено до найвищих рівнів.

5. Митна служба Німеччини попередила, що різдвяні подарунки, відправлені з росії, можуть бути конфісковані, якщо вони містять підсанкційні товари.

- Зазначається, що під заборону «підпадають і товари, які можуть мати типовий вміст подарункових посилок, наприклад, целюлозу та папір, дерево та вироби з деревини, каміння та дорогоцінні метали, сигарети, пластмасу та хімічні вироби, включаючи такі готові хімічні вироби, як косметика».

6. Національне агентство з питань запобігання корупції зупинило перебування австрійської банківської групи Raiffeisen Bank International у переліку міжнародних спонсорів війни. Про це свідчать оновлені дані на сайті НАЗК.

- "Статус призупинено на період проведення двосторонніх консультацій із залученням представників Європейської комісії", – зазначено зараз у профайлі банку на сайті агентства.

Більше на https://t.me/OmelyanNews