Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 24.09.2022

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій, станом на 24.09.2022

1. За даними Центобанку росії станом на 22 вересня обсяг грошових коштів збільшився на 132,1 мільярда рублів.

- Зростання грошових коштів говорить про те, що росіяни знімають гроші з рахунків та депозитів через банкомати та каси кредитних організацій, щоб поїхати до найближчих країн СНД та, якщо це необхідно, для конвертації на інші валюти в найближчій іноземній країні.

2. У росії індексація тарифів житлових та комунальних послуг відбудеться вдруге за рік.

- Перша індексація була 1 липня, друга відбудеться 1 грудня.

- Рівень зростання тарифів на житлові та комунальні послуги з 1 грудня становитиме близько 9%, а газові тарифи для населення та промисловості зростуть на 8,5%.

3. Інтерес росіян до низькокваліфікованої роботи в Польщі зріс на 600% за два дні, повідомляє агентство з працевлаштування Gremi Personal.

- Однак польські рекрутингові компанії здебільшого не наймають громадян з росії не лише через відсутність спрощених візових процедур, нових санкційних візових обмежень, а через солідарність з Україною.

4. Американський виробник упаковки Ball Corporation, який займав 70% випуску алюмінієвих банок для напоїв на російському ринку, продав свій російський бізнес.

- До периметру угоди увійшли три заводи - у Московській, Ленінградській та Челябінській областях.

- У березні 2022 року корпорація вирішила піти з російського ринку.

5. Рада Всесвітньої федерації керлінгу (WCF) прийняла рішення продовжити заборону на участь росії та білорусі у змаганнях до кінця року.

- Було ухвалено рішення, що замість чоловічої збірної росії на ЧЄ-2022 у дивізіоні А виступить Іспанія. Замість жіночої – Угорщина.