Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.08.2022

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій, станом на 27.08.2022

1. У русні закінчується запас ракет.

- За підрахунками української розвідки, в росіян лишилося не більше 45% від тих ракет, які були до початку війни.

- Особливо складна в них ситуація з "Іскандерами". Там взагалі залишилося приблизно 20% від того, що було, а може й менше.

- Також складна ситуація в окупантів із ракетами “Калібр”, тому вони використовують X-22 та С-300 в наземному варіанті. Але й ці запаси вичерпуються.

- За інформацією ГУР, росія має приблизно 30-40 гіперзвукових ракет “Кинджал”, які не встигли поставити у масове виробництво.

2. Російські виробники вугілля зіткнулися з проблемами при експорті через відмову страховиків Євросоюзу працювати з ними по всьому світу.

- Вийшло роз'яснення, яке забороняє європейським компаніям страхувати, перестрахувати судна з російським вугіллям, які рухаються у будь-якому напрямку, не тільки до Європи і це серйозно позначається на експорті.

3. У росії можливий дефіцит жерстяних кришок.

- Фахівці заявили про загрозу дефіциту білої жерсті в росії, яка не виробляється в країні та постачання якої з Євросоюзу заборонено санкціями.

- Вони відзначають, що виготовлені з даного матеріалу кришки використовувалися при виробництві дитячого харчування, тому їх брак позначиться на роботі відповідних підприємств.

4. Через дефіцит чіпів росіянам за кордоном перестануть видавати біометричні закордонні паспорти на 10 років.

- Консульський департамент МЗС росії тимчасово припиняє заяви на видачу закордонних паспортів терміном дії 10 років.

- Ця інформація з'явилася на сайтах посольств у європейських країнах (зокрема, в Латвії, Естонії, Швеції, Італії, Німеччині), а також у Туреччині, Азербайджані, Казахстані.

- Продовжать видавати лише звичайні паспорти без чіпів на строк дії 5 років.

- У червні Мінцифри росії відклало на невизначений термін проект видачі цифрових паспортів: через війну в Україні та санкції у російської влади не виявилося необхідних чіпів та пластику для створення карток.

5. Структура чеської групи Home Credit вийшла з капіталу російського ХКФ банку, передавши 49,5% долі самій кредитній організації.

6. Міський суд Праги оголосив у п'ятницю про банкрутство Sberbank CZ ("Сбербанк - Чехія"), яке входило до банківської групи Sberbank Europe ("Сбербанк Європа").

- Sberbank CZ, згідно з ухвалою суду, не може виконати фінансові зобов'язання перед кредиторами, і тому його майно буде продано, а виручені кошти підуть на погашення заборгованостей.

- Загальна сума, згідно з даними на червень, становить 42,3 млрд крон (близько €1,7 млрд).

- Національний банк Чехії навесні відкликав ліцензію на банківську діяльність Sberbank CZ.

- На початку березня "Сбербанк", дочірнім банком якого був Sberbank CZ, оголосив про вихід з європейського ринку через "аномальний відтік грошових коштів" і неможливість здійснити постачання ліквідності до європейських дочірніх банків.