Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 29.09.2022

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій, станом на 29.09.2022

1. Уряд росії запланував оштрафувати громадян і бізнес на рекордні 435 млрд рублів.

- Влада має намір різко збільшити збори штрафів з громадян та бізнесу, щоб допомогти федеральному бюджету, де на найближчі три роки утворилася дірка на 5,3 трлн рублів.

- План щодо надходжень до бюджету штрафів, платежів за санкції та відшкодування збитків державі на 2023-2025 роки підвищено до рекордних 435,1 млрд рублів.

- Наступного року Мінфін росії запланував оштрафувати населення і компанії на 141,32 млрд рублів, 2024-го — на 145,75 млрд, 2025-го — на 148,1 млрд.

- Порівняно з сумами, які закладалися в торішній закон про бюджет, штрафні платежі держави зросли в 1,7 рази.

- Найбільше штрафуватимуть водіїв-дальнобійників з яких стягнуть 45 млрд рублів на відшкодування шкоди автомобільним дорогам.

- Відповідні платежі стягуються із власників автомобілів масою понад 12 тонн.

2. Центробанк росії продовжив на півроку обмеження на перекази за кордон коштів нерезидентів із недружніх країн з рахунків брокерів та довірчих керуючих.

3. Єврокомісія запропонувала заборонити імпорт сталеливарної продукції з росії в рамках восьмого пакету санкцій, а також експорт у рф напівпровідників та деяких побутових товарів.

4. Євросоюз планує внести до своїх списків санкцій ще 30 осіб, серед яких Расторгуєв, Дугін, президент концерну «Калашников» Лушніков.

- Також ЄС планує заборонити імпорт із рф засобів для макіяжу та гоління, мила та туалетного паперу.

5. Єврокомісія в рамках нових антиросійських санкцій пропонує заборонити надання бухгалтерських, юридичних, архітектурних, інженерних та IT-послуг юридичним та фізичним особам із рф.

6. Єврокомісар з питань енергетики Сімсон заявила, що ЄС готовий запровадити обмеження цін на газ, який використовується для виробництва електроенергії.

7. За повідомленнями ЗМІ кордон із Фінляндією закриють для російських туристів вже сьогодні вночі.