Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 29.10.2022

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 29.10.2022

1. Канада запровадила санкції проти "Лукойла", "Трансойла" і керівництва "Газпрому".

- Канада 28 жовтня додала до санкційного списку проти рф 35 осіб, які є вищим керівництвом енергетичних підприємств, що вже перебувають під санкціями, та 6 підприємств, задіяних в енергетичному секторі.

- Так, до санкційного списку потрапили віцепрем’єр-міністри росії Денис Мантуров та Алєксандр Новак, виконавчий директор "Газпрому" Віталій Маркєлов і його прессекретар Сєргєй Купріянов.

- Серед компаній - "Лукойл", "Трансойл", "Національна нерудна компанія" рф і "СОГАЗ".

2. Велика Британія з 1 січня 2023 року запровадить заборону на імпорт російського зрідженого природного газу, повідомили у МЗС країни.

3. В Італії мають намір подвоїти видобуток газу, щоб скоротити залежність від рф.

- Італія планує вдвічі збільшити свій національний видобуток блакитного палива – до 6 млрд. м³ на рік, заявив міністр промисловості Адольфо Урсо.

4. Італійська енергетична компанія Eni цієї зими планує замістити 50% імпортованого російського газу.

- Заміщення газу з росії відбуватиметься за рахунок альтернативних постачальників енергоресурсів.

- За дев'ять місяців поточного року Eni зміцнила надійність постачання газу до Італії за рахунок геологорозвідувальної діяльності та придбання активів ВР в Алжирі.

- Крім того, у рамках шельфового проекту Marine XII у Конго компанія придбала судно для зрідження природного газу Tango FLNG.

- Італійська влада планує відмовитися від російського газу до другої половини 2024 року.

- Італія отримує 25% газу з росії, на початок військової операції вона отримувала 40% сировини з рф.

5. ЄС може заморозити резерви Центробанку росії у сумі 300 мільярдів євро, поки росія не почне добровільне відновлення України, - єврокомісар з юстиції Дідьє Рейндерс.

6. Німецький автоконцерн Volkswagen продасть російські активи Scania, MAN та Porsche протягом 12 місяців.

- Раніше повідомлялося, що компанії MAN та Scania, що спеціалізуються на виробництві комерційних автомобілів, продають дистриб'юторські компанії в росії місцевим підприємцям.

7. Представники Грузії, Азербайджану, Угорщини та Румунії найближчим часом досягнуть угоди про постачання електроенергії до ЄС.

- "Найближчим часом між Грузією, Румунією, Угорщиною та Азербайджаном буде досягнуто згоди для того, щоб усі чотири країни одночасно зуміли здійснити цей проєкт, тому що це інвестиція в кілька мільярдів і одночасно це дасть змогу підключити безпосередньо Грузію до енергоструктур ЄС", - заявив віцепрем'єр Грузії, голова мінекономіки Леван Давіташвілі.