Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 29.12.2023

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій, станом на 29.12.2023

1. Найбільша криптобіржа світу вимагає від росіян закрити рахунки та вивести усі гроші.

- Криптобіржа Binance нагадала російським клієнтам про необхідність перенесення акаунту та виведення коштів до 29 грудня.

- Повідомлення були розіслані тим, чиє місце «тимчасово чи постійно» визначено біля рф.

- Платформа попередила, що з 29 грудня почне сама закривати рахунки росіян, що залишилися відкритими, тому ті повинні встигнути погасити всі зобов'язання і вивести кошти або на біржу CommEX, або на іншу криптоплатформу без обмежень.

2. В Ізраїлі через санкції заблокували банківський рахунок мільярдера Абрамовича.

- Bank Mizrahi відмовився здійснити переказ на суму 8 млн шекелів з рахунку Абрамовича, який з березня 2022 року знаходиться під санкціями Євросоюзу і Великобританії.

- Саме санкції банк назвав підставою для блокування рахунку та переказу.

3. У «Аерофлоту» зламався сьомий літак із початку грудня.

- Він не зміг вилетіти з Дубая до Москви. Літак "Аерофлоту", що виконував рейс SU521 Дубай - Москва, не зміг вилетіти з аеропорту відправлення через поломку колеса.

4. Експорт російського вугілля в Індію за 10 місяців 2023 року зріс майже в півтора рази до аналогічного періоду 2022 року і склав 19,9 млн. т., випливає з даних Мінпромторгу Індії.

- У порівнянні з січнем — жовтнем 2021 року обсяг поставок збільшився в 4 рази.

- У грошовому вираженні імпорт вугілля з росії до Індії зріс на 5,4% до того ж періоду 2022 року і в 3 рази до 2021 року і становив близько $3,5 млрд.

5. Санкції США становлять серйозну перешкоду для планів росії збільшити експорт морського скрапленого природного газу (СПГ), щоб компенсувати скорочення експорту трубопровідного газу до Європи.

- Будучи четвертим у світі постачальником газу після США, Катару та Австралії, росія прагне збільшити свою частку на світовому ринку та збільшити обсяг виробництва до більш ніж 100 млн метричних тонн до 2035 року.

- Хоч і рф змінила акцент ринку на Азію (Китай та Індія), вплив обмежень на СПГ є більш серйозним через відносно невелику кількість танкерів і відсутність доступу до технологій і фінансів.

6. Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни провідного виробника мотовсюдиходів - китайську компанію Shandong Odes Industry Co., Ltd (Aodes).

Більше на https://t.me/OmelyanNews