Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій запроваджених 06.08.2022

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій запроваджених 06.08.2022

1. До кінця 2022 року зростання безробіття в росії спостерігатиметься у 63% суб'єктів, у 16  регіонах воно зросте вдвічі, у 53 регіонах — у півтора рази.

- Найбільше зростання буде в регіонах, де головний внесок в економіку роблять автопром, поліграфія, друк, ювелірні вироби, лісова промисловість та вироби з дерева.

- Поки що адаптація ринку праці до нових економічних умов відбувається за рахунок зміни форматів зайнятості та «коригування оплати праці».

- «Підлаштування» ринку праці буде відбуватись насамперед не за рахунок звільнення співробітників, а за рахунок скорочення оплати праці, компенсаційного пакету та переведення на неповну зайнятість.

2. Франко-італійська компанія Thales Alenia Space, яка займається розробкою супутникових систем, призупинила роботу над проектом у росії.

У Thales Alenia Space розповіли, що антиросійські санкції перешкоджають експорту необхідного обладнання та проведенню монтажних робіт.

3. Європа закривається для росіян.

Багато країн припинили приймати заявки на візу, а деякі країни запровадили обмеження.

4. Бельгія. Можна подати лише на студентську візу, візу для дослідників та одноразову робочу.

5. Болгарія зупинила видачу віз для російських туристів та власників нерухомості.

6. Данія. Візи видають лише для офіційних візитів.

7. Латвія. Можна подати заяву лише на похорон близького.

8. Литва. Крім членів сімей громадян ЄС, осіб із документом про литовське походження чи документом про право на відновлення у громадянстві Литви. Тоді можна одержати візу і для сім'ї.

9. Мальта. Тільки для членів сімей громадян ЄС та ЄЕЗ. У виняткових випадках можна спробувати подати документи на студентську чи робочу візу. Але все вирішуватимуть індивідуально.

10. Нідерланди. Можуть видати візу з гуманітарних причин.

11. Словаччина. Видає візи лише у крайній необхідності, а також для деяких видів робітників (медики, вахтовики, сільські працівники, працівники на транспорті, дипломати та працівники високої кваліфікації, приїзд яких економічно необхідний).

12. Чехія. Лише для членів сімей громадян ЄС.

13. Естонія. Тільки для членів сімей громадян Естонії, осіб з ВНЖ, а також для похорону близьких або термінового лікування.

14. Фінляндія. Ідея заборони віз для росіян обговорюється на рівні парламенту, більшість громадян це підтримують.

15. Норвегія. Офіційно заборони немає, але термін розгляду документів значно збільшено (до 45 днів).

Також, наприкінці серпня глави МЗС країн Євросоюзу зберуться, щоб обговорити заборону віз для росіян на загальноєвропейському рівні.