«Інформаційна війна — це боротьба за твоє серце і за твій розум» - Олег Пономар

«Інформаційна війна — це боротьба за твоє серце і за твій розум» - Олег Пономар

Чому інформаційна війна, як частина гібридної війни проти Московії, є настільки критично важливою? Не менш важливішою, ніж фронт?

Бо інформаційна війна — це війна за мозок та серце усіх тих 85% (а може й більше) українців, які не дуже вникають у політику. Війна за їхню віру та надію.

Їх просто цілодобово бомбардують "новинами" — фейками, напів-фейками, маніпулятивними матеріалами, замовними статтями в наших та західних ЗМІ, "аналізом" та прогнозами анти-українських "експертів", які доводять, що ми не потрібні ні НАТО ні ЕС, що влада в Україні є тимчасовою й антинародною, і що реформи ведуть до бідності.

І водночас, на цьому фоні, усілякі вілкули з телеекранів нонстоп гавкають: народ змучився від війни, війна вигідна владі, треба миритися з Московією, потрібен мир, тощо.

Тобто їм треба позбавити народ віри у свою силу і потім змусити народ сказати владі: ми стомились, ми не переможемо, ми нікому непотрібні, ми хочемо миру. А коли такий голос народу стане дуже масовим та голосним — тоді влада не зможе його ігнорувати. На це сподіваються наші вороги. Для цього їм потрібна інформаційна війна. Тому вона є такою важливою.

А що таке "мир" в їхньому розумінні? "Мир" — це зафіксувати на папері, що Україна не йде ні до НАТО ні до ЕС, це надати Донбасу федеративний статус, повернути московитські газ, фільми, мову, бізнес, співпрацю, тощо. Щоби було як раніше.

Але для нас це — капітуляція. Це ганьба та сором перед усіма українцями, які 350 років боролись та вмирали за нашу незалежність. І продовжують вмирати сьогодні. Що вони на все це скажуть? Як кричатимуть від цього їхні душі?..

Ось що таке інформаційна війна. А через те, що українська влада практично самоусунулась від інформаційної боротьби, цю місію на себе взяли прості люди. Інформаційні волонтери. У фейсбуці і твіттері, на інтернет-радіо та інтернет-сайтах. І їх стає все більше. І їх чути все сильніше.

Ви ж самі бачите вектор руху. Все дуже серйозно. Повірте мені на слово — ще буде багато пакетів санкцій від Заходу. Ще будуть масові арешти коштів та майна ворогів у всьому світі. Ще буде багато різної допомоги від різних країн. Ще будуть різні статуси для України під час її поступу до НАТО та ЕС.

З нами вся Цивілізація. І не звертайте уваги на лопання усіляких консерв, наприклад в Угорщині чи Польщі. Це взагалі не впливає на вектор руху.

Минуло лише чотири роки. Ми лише на початку Шляху. Терпіння. Праця. Віра. Перемога.

Олег Пономар