Велика кількість зелені з приходом весни радує любителів здорової та свіжої їжі. Але часто складно здійснити перехід на більш легкий раціон і не зірватися на що-небудь шкідливе. Щоб звичні страви не здавалися такими нудними, але при цьому не містили в собі багато калорій, рекомендуємо вам спробувати замінити звичні жирні соуси полегшеними варіантами на основі йогурту та сметани.
Низькокалорійні соуси на основі йогурту:- Змішайте склянку йогурту з двома столовими ложками лимонного соку, додайте зелень, відмінно підійде кріп, посоліть за смаком.
- Добре розмішайте склянку сметани з однією столовою ложкою готового хрону. Такий соус чудово поєднується з рибними стравами.
- Приготуйте ще один соус до риби зі склянки сметани і соєвого соусу, доданого до смаку.
- Цей соус чудово підійде до птиці – з'єднайте стакан йогурту або кефіру зі столовою ложкою лимонного соку, додайте за смаком соус чилі і ретельно змішайте.
- Соус каррі – дрібно поріжте яблуко, додайте склянку йогурту і порошок каррі – за смаком.
- Соус до смаженого м'яса – дрібно наріжте помідор, зелену цибулю, кріп, змішайте зі склянкою йогурту або сметани, додайте товчений часник, перець за смаком.
- У склянку йогурту або сметани, додайте подрібнений солоний огірок і яблуко, трохи гірчиці, посоліть, поперчіть, розмішайте.
Джерело: http://gazeta.ua/