"Інколи й найпалкіший прихильник Оккама й Хенлона починає сумніватися.. " - Карл Волох

"Інколи й найпалкіший прихильник Оккама й Хенлона починає сумніватися.. " - Карл Волох

Всі його попередні рецепти закінчення війни також були гидотні й зрадливі. «Зустрітися посередині», коли мова йде про захоплені українські землі - ідея абсолютного ренегата. «Перестати стріляти» в умовах збройної агресії - ще гірше. Просто-таки Ленін у Першу світову на утриманні німецького Генштаба.

Новий висер на тему лише зовні нагадує мантру дешевого психоналітика:

- И как только мы уберем линию разграничения в голове, она исчезнет и на карте.

Насправді, винятково мерзенна й небезпечна позиція. Вона, де-факто, заперечує військову агресію Росії, окупацію, самі плани з повернення України до своєї зони впливу, а підсовує як причину війни на Сході суто кремлівську тезу про наші ментальні розходження з «народом Донбасу» (ніби такий народ справді існує, а прихильність тамтешнього населення до «руского міра» не є результатом масованої дебілізації чекістською пропагандою).

Просто подумайте, як майстерно все робиться: покликати до себе патріотів-воїнів, заспівати їм осанну, виголосити промову в, ніби-то, патріотичній тональності - й запхати туди відверто зрадницьку, підлу й підступну тезу про «лінію розмежування в голові».

Знаєте, я завжди заперечував свідому роботу Зеленського на ворога, вважаючи його політику результатом ментальної совковості та тупості. Але інколи й найпалкіший прихильник Оккама й Хенлона починає сумніватися.. Тим паче, під Сватів на головних запоребрикових екранах