"Ннічого особистого просто бізнес" - Антон Швец

"Ннічого особистого просто бізнес" - Антон Швец

Прочитав розслідування німецького каналу ARD. Тут виявилося, що деякі німці допомагають росіянам у Маріуполі. Компанії Knauf та WKB Systems будують там якісь обʼєкти.

Knauf виробляє будівельні матеріали, в основному гіпс, і має бізнес у росії. Її засновник Ніколаус Кнауф був почесним консулом рф. Ще у Knauf був завод під Соледаром, який гордо зруйнували вагнерівці. Зараз дочка Knauf працює під замовлення російського міноборони. Поки «реєстр міжнародних спонсорів війни» був відкритий, у ньому була Knauf.

WKB Systems GmbH розробляє різне обладнання для виробництва бетону і цегли. У них основний акціонер - російський олігарх Віктор Бударін. WKB Systems вже пару років постачали в росію установки для заводів, що виробляють газобетонні блоки. Постачали компанії цього самого Бударіна. А його компанія передавала це все кремлівським посіпакам.

Ну все логічно. Товари ці не під санкціями, компанії теж і Бударін спокійно працює. Усі шляхи відкриті. Зараз німці з Knauf і WKB Systems розповідають, що просто працювали в росії, просто отримували гроші. Ніхто ні про що не знав і взагалі вони ні в чому не винні.