"Нокаут для бізнесу та населенню" - Олександр Яковенко

"Нокаут для бізнесу та населенню" - Олександр Яковенко

Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку здається має мізків не більше ніж в того гусака , про які вони так часто говорять.

Законопроект 11416 - це похоронна пісня для економіки України. Я не розумію, як можна так короткостроково думати, це якийсь примітивізм який суперечить здоровому глузду , та базовим принципам економіки.

Я дам вам примітивні поради на рівні першого курсу університету:

1. Ви хочете залучити іноземний капітал ? Тоді будьте прогнозованими!

Держава обіцяла бізнесу стабільність на 25 років у рамках Дія City, але зараз ми бачимо, як ці гарантії порушуються прийняттям законопроєкту № 11416, ще й заднім числом! Це грубе порушення принципу правової визначеності — фундаменту, на якому повинна будуватися правова система.

Питання : як можна в одному законі закріпити 25 років без підвищення податків , в іншому їх підвищити задніми числом ?!

2. Ви хочете наповнити бюджет ? Збирайте податки «з розкоші»

Ви підвищили в три рази військовий збір, який платить все населення, але прибрали з фінального законопроекта підвищення мита на нові тачки , ювелірку , інші податки на розкіш , та у крайньому випадку зробіть прогресивне оподаткування, та збільшіть податки на дивіденди.

Питання: Ви що переживаєте що ваші родичі переплатять за нові роллс-ройси чи картьє?

3. Ви хочете вивести бізнес з тіні ? Поборіть корупцію!

Підвищенням податків, заборона P2P переказів, повна вседозвілля та можливість перевірок з десяток регуляторних органів це пряма дорога до кешу , відповідно до тінізації економіки. Більшість моїх знайомих звільняє та зменшує офіційну зарплатню , бо не розуміє за який «державний сервіс» вони платять 42% з зарплатного фонду

Питання: чому замість реформи податкової системи яке могла початися ще у 22 році, ви просто знищуєте залишки білої економіки ?

Замість того, щоб стимулювати розвиток і дозволити бізнесу рости, держава створює умови, за яких підприємці та населення просто змушені йти в тінь або перевозити свій бізнес за кордон.

Це не економічна політика — це катастрофа, яку нам влаштовують власними руками.