"Нотатки консерватора ч.8" - Віталій Гайдукевич

"Нотатки консерватора ч.8" - Віталій Гайдукевич

Ви в шоці від зеленого конституційного заколоту, множення державності на нуль? Рано чи пізно доведеться для себе відповісти на одне питання: "я і далі сиджу й спостерігаю за зникненням країни чи я зроблю від себе все можливе, щоб врятувати державність?"
Після цього на порядок денний рано чи пізно вийде питання - "невже знову голосувати за менше зло?"
Так от, на той момент треба вже визначитися із пріорітетами, принципами, цінностями і політичним товариством. Тобто, таки злізти з грабель.
Про користь республіканства/неоконсерватизму в нинішніх ахових реаліях:

"1
Орієнтир на довгострокову перспективу. Консервативна партія це не «реформатори за викликом» і не швидкі результати «вже сьогодні». Ця філософія завжди передбачає системність та послідовність. Консервативна партія стане тією силою, яку підтримуватимуть цілі покоління: від батька до сина. Консерватори не витрачатимуть бюджетні кошти на закриття соціальних дір в бюджеті заради короткочасного задоволення електорату чи новомодних європейських тенденцій, а інвестуватимуть їх у пріоритетні, перспективні галузі, здійснять безкомпромісну модернізацію державних інститутів.
2
Гнучкість та адаптованість. Як партія раціонального вибору та розумних компромісів заради Мети, консервативна партія збереже здатність реагувати на нові виклики, не втрачаючи послідовності.
3
Підтримка бізнесу та економіки. Саме консервативна партія виступить єдиним адвокатом тих, хто вміє заробляти гроші і сплачує податки. Забезпечення функціонування прозорого та відкритого ринку стане пріоритетним завданням майбутньої консервативної партії. Саме консервативна партія має покласти край безвідповідальному проїданню українського бюджету – жодних соціалістичних компромісів за рахунок платників податків.
4
Орієнтація на вічні цінності. Цінуючи свободу, консерватор не плутає її з вседозволеністю та розбратом. Завдання консервативної партії – стати моральним орієнтиром суспільства, скориставшись скарбами історії та традицій і передати тисячолітній вогонь нащадкам.
5
Самодостатність та україноцентризм. Майбутня консервативна партія не запрошуватиме в Україну «варягів» – гастролерів, що прагнуть заробити на українцях. Партія не чекатиме тисячі мігрантів, яких потрібно буде забезпечувати за рахунок бюджету та давати їм робочі місця. Безжальні уроки минулого свідчать про те, що такі експерименти вартують надто дорого." (с) Богдан Ходаковський.

Багато із прочитаного Ви вже могли зустрічати в різних публікаціях. Це тверезі думки, які постійно поруч. Стаття пана Богдана в повному обсязі тут:
https://conservatorjournal.com/skoropadskiy

Віталій Гайдукевич