Нові ПДР у зоні АТО

Нові ПДР у зоні АТО

У зоні Антитерористичної операції на сході України введено нові правила руху транспорту

Про це йдеться в опублікованому у вівторок, 16 червня, наказі першого заступника керівника Антитерористичного центру при СБУ, повідомляє Еспресо.TV.

Громадському пасажирському транспорту заборонений в'їзд і виїзд з окупованих бойовиками територій Донецької та Луганської областей.

Згідно з документом заборона не торкнеться лише нерегулярних перевезень для окремих організованих груп (біженців, дітей для оздоровлення та відпочинку та інше) за наявності відповідного дозволу Координаційного центру при штабі АТО.

Більш докладної інформації про те, хто підпадає під поняття "організованої групи", не зазначається.

Також відповідно до наказу посилюється контроль перевірки транспорту і фізичних осіб.

"Перевірка транспорту на в'їзд і виїзд буде проходить в три етапи. Зокрема, вводяться такі поняття, як блокпости першого і другого рубежу, на яких будуть перевірятися документи та транспорт. Для контролю між ними вводиться талон, в якому будуть вказані дані про кількість пасажирів, а також вид та обсяг вантажу", - йдеться у наказі.

Третім пунктом, де будуть проводиться перевірки, до або після проходження на одному з блокпостів, стане контрольний пропуск в'їзду-виїзду (КПВВ).

Як наголошується, блокпости працюватимуть цілодобово без вихідних. При цьому співробітники прикордонної служби України повинні вносити дані про фізичних осіб в електронну систему.

Для перетину кордону на автомобільному транспорті діятимуть шість контрольних пунктів в'їзду-виїзду: "Лисичанськ", "Зайцеве", "Георгіївка", "Бугас", "Гнутове", "Новоайдар". Контрольні пункти на залізничних коліях будуть діяти на станціях "Червоний Лиман", "Костянтинівка", "Переездная", "Волноваха".