«НОВА ХОЛОДНА ВІЙНА: НА ВСЕ СВІЙ ЧАС» - Олег Пономар

«НОВА ХОЛОДНА ВІЙНА: НА ВСЕ СВІЙ ЧАС» - Олег Пономар

Сьогодні побачив питання: чому Захід (США) не зробив це (16-й пакет) раніше, у 2014 чи 2015 роках, наприклад? І все могло бути інакше? В них не було плану чи волі? Ну і подібне.

Багато разів писав і ще раз кажу: була воля і був план. Ще у 2014 році був план (ще й Путін допоміг, захопивши Крим). І той самий план є зараз. І той самий план виконувався, виконується і виконуватиметься.

Треба усвідомити прості речі:

Як можна було відразу застосовувати 16-й пакет? Від нього не було б жодної користі тоді (у 2014 в Резервному Фонді Московії було $100 мільярдів, а зараз НУЛЬ).

Тому США й ЕС застосовували свої санкційні пакети поступово. І кожний наступний пакет застосовувася саме тоді, коли закінчувався ефект від попереднього. Динаміка тиску не повинна втрачатися, і тиск має щоразу зростати, і робиться це згідно з такою цілою наукою, як санкційна політика.

Ця наука пройшла практичне застосування з СРСР, є дуже ефективною, і має свої закони. Головний з них — сокирою не махати, і робити все вчасно. Саме так ми дочекалися 16-го пакету США, 4-го пакету ЕС та пакету "Скрипаль". Так само ми дійшли до того, що санкції проти Московії записано законом США, і тому вони на десятиліття.

Наступне питання: як можна було пропихати питання миротворців, якщо найсильніші пакети було б використано у 2014-2015 (і Москва би їх переварила тоді)?

І як можна було тоді пропихати питання миротворців, якщо українське військо тоді було в стані армії наприклад Ефіопії?

Тому й рішення про надання летальної зброї було ухвалено США й Канадою лише у грудні 2017 року. Бо ж кому було давати зброю раніше? Добробатам?

Ви розумієте, наскільки це все пов'язано? Бачите, наскільки не можна перестрибувати через жодний етап? Ні в санкціях, ні в економіці України, ні в побудові ЗСУ?

Більше скажу. План Маршалла — це теж один із пазлів цього глобального плану під умовною назвою "Вихід України зі зони впливу недоімперії–Московії і перехід до табору Цивілізації та вільного світу". Інакше я не писав би про план Маршалла у 2014 році.

І вступ до НАТО й ЕС теж є частинами цього великого глобального плану.

Але ще раз: все треба робити вчасно, бо чарівної палички ні в кого немає і крізь час та простір Україна не полетить.

І знову ж: все буде зроблено вчасно, бо прийшов час України повторити шлях Польщі, Литви, Латвії, Естонії.

Я в це не просто вірю. Я це точно знаю.

P.S. Тим часом рубль продовжує своє піке у прірву. Це означає, що світові інвестори після вчорашнього розпродажу акцій компаній купують валюту і виходять з Московії.

Олег Пономар