Нова українська поліція використовуватиме безпілотні літальні апарати для патрулювання вулиць

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Українська поліція зможе використовуватиме квадрокоптери (вони ж – дрони або безпілотники) для патрулювання. Нововведення стане можливим після втілення в життя реформи патрульної служби, представленої в квітні 2015 першим заступником Міністра внутрішніх справ Екою Згуладзе.

Безпілотники дають змогу спостерігати за територією з висоти та не ризикувати. Особливо це актуально у паркових зонах з великою територією, де можна одразу побачити вогонь або загублену людину.

Сучасні квадрокоптери можуть розвивати швидкість до 100 км/год, літають на висоті до 500 м і здатні записувати зображення високої чіткості.  Дальність польоту – до 5 км.

"Використання безпілотників для патрулювання територій і пошуку людей - популярна світова практика. Вона увійшла в побут в останні пару років, разом з розвитком подібних апаратів. Квадрокоптер здатний швидко і ефективно облетіти територію, що спрощує виявлення порушень правопорядку, економить сили співробітників міліції, а також засоби: кожен раз запускати вертоліт для патрулювання - надзвичайно дорого. Нещодавно ми слухали доповідь колег-поліцейських з німецького міста Дрездена. Зокрема, вони розповіли, як за допомогою дрона їм вдалося дуже швидко запобігти масові заворушення після футбольного матчу. А колеги з прикордонної служби Австралії успішно використовують безпілотники для контролю морських кордонів країни", - розповів старший лейтенант Ілля Васильєв.