"НОВА ЗАЯВА ІЛОНА МАСКА ЗМУШУЄ ЗАДУМАТИСЯ ТА БАГАТО ЧОГО ПЕРЕОСМИСЛИТИ" - Александр Гончаров

"НОВА ЗАЯВА ІЛОНА МАСКА ЗМУШУЄ ЗАДУМАТИСЯ ТА БАГАТО ЧОГО ПЕРЕОСМИСЛИТИ" - Александр Гончаров

Американський мільярдер і винахідник, засновник компаній «SpaceX» і «Tesla» Ілон Маск заявив, що настання дефолту в США є лише питанням часу. «Враховуючи федеральні витрати, питання полягає не в тому, чи настане дефолт, а в тому, коли це станеться», - заявив Маск, коментуючи публікацію Білого дому з критикою республіканців, які виступають проти підвищення стелі держборгу США (адміністрація Президента США Джо Байдена закликає Конгрес підвищити рівень держборгу, законодавчо встановлений зараз на рівні $31,4 трлн — це максимальне значення за всю історію Сполучених Штатів).

В свою чергу відомий у всьому світі автор бестселера «Багатий тато, бідний тато» Роберт Кійосакі розкритикував владу США і закликав терміново купувати біткоїн та дорогоцінні метали.

Про що це говорить, зокрема, для нас в Україні? Перш за все треба розуміти, що дефолтуватиметься не тільки США, а вся традиційна світова економіка. Ніхто не знає, коли точно це може статися але тренд зрозумілий. І рано чи пізно, процес вийде з-під контролю. Це може статися і в поточному році, а може, і через 2-3 роки. І розумні люди типу Маска це розуміють. Тому поточна гра у світовій економіці йде на те, щоб встигнути підготувати свої економіки до глобального апокаліпсису.

І ось тепер у владних коридорах пішли чутки, що повний розпродаж найкращих українських держпідприємств, про який пише американське агентство «Bloomberg», - це останній сигнал, що грошей немає і наша влада розуміє, що ловити вже нема чого з обіцяної фінансової допомоги, треба продавати останнє. Скільки могли – партнери допомогли, а решта – самі, українці.

Це буде дуже важке випробування для всіх українців у соціально-економічній сфері, яке можна порівняти хіба що з гарячою війною.