Нове розслідування Христо Грозєва та видання Інсайдер

Нове розслідування Христо Грозєва та видання Інсайдер

Приблизно 6 місяців тому Грозєв отримав доступ к кільком поштовим скринькам електронної пошти, які належать співробітникам (в тому чіслі, генералам) Служби зовнішньої розвіжки Росії. Кілька місяців розслідувачі спостерігали та аналізували інформацію, яка стосується старту нової спецоперації, яка отримала назву "Кайло".

Головна мета цієї операції - посіяти відчуття страху населення Європи. Страху перед еміграцією, страху перед біженцями з України. В листуванні генеради-аналітики СВР визнають провал спецоперації з популярізації "ідей СВО" в світі. Визнавши поразку, росіяни вирішили використати страх в якості аргументу , з допомогою якого можна спробувати зменьшити рівень підтримки України.

Для реалізації цього плану "Кайло", через мережу про-російських ЗМІ в Європі та агентів впливу, поширювати інформацію, яка сприятиме виникненню страхів перед мігрантами вцілому та біженцями з України зокрема.

Окрім використання "своїх" ЗМІ та агентів впливу, росіяни планують використати "платформу "ШТОРМ". Судячи з листування, СВР планує масово використати цифрові технології, які дадуть можливість не просто поширювати фейки через ЗМІ, а й доставляти таку інформацію БЕЗПОСЕРЕДНЬО до кінцевого споживача (наприклад, у вигляді адресної реклами).

Особлива увага приділяється створенню атмосфери страху перед біженцями з України. Для цього планується в країнах ЄС створити мережу фейкових "ГО біженців з України", через які планується формування образу біженців як агресивних, хамських та невдячних людей. Планується, за допомогою цих "активістів", організовувати низку агресивних акцій протесту від імені українців, з різними вимогами до урядів країн ЄС: суттєвого збільшення матеріальної допомоги біженцям, покращення умов проживання, надання соціальних та трудових преференцій. Все це має відбуватись в грубій агресивній манері, що, безумовно, викличе негативну реакцію з боку європейців.

Тож, дорогі наші українці, будьте обережними!